Leder: Sæt høje mål og følg op med teknologiske trædesten Indledningen i lederen er ændret i forhold til den udgave, der er bragt i dagens papirudgave af Ingeniøren. I den oprindelige udgave fremgik det, at Socialdemokratiet stod fast på et 60 procents…
Hun vil printe sensorer med inspiration fra biologien Flere danske forskningsprojekter undersøger, hvordan man kan printe elektriske komponenter til trådløse sensorer. Printet elektronik giver nemlig både fleksible strukturer og kan fremstilles billigere.
Eksperter efter demobyggeri: Stil skrappere energikrav til byggeri I 2017 droppede regeringen de planlagte stramninger af energikravene til nybyggeri, der skulle være trådt i kraft i 2020. Men et demonstrationsbyggeri har vist, at de droppede krav kan opfyldes billigt
Grøn omstilling i fare? Fjernvarme står ved en skillevej Prisstigninger, effektiviseringskrav og tab af tilslutningspligt udfordrer fjernvarmen, som også presses af individuelle teknologier. Eksperter og branche frygter, at det kan bremse den grønne omstilling.
Kronik: Vi mangler klare brandregler for lithium-ion-batterier Tim Andersen er seniorspecialist, Rambøll, master i brandsikkerhed Illustration: Rambøll Stadigt flere private huse, boligforeninger og erhvervsvirksomheder bruger lithium-ion-batter…
Klimarådet undervurderer elbilers klimabidrag Genbrug af batterier og lave serviceomkostninger er nogle af de faktorer som Klimarådet undervurderer i deres seneste analyse “Flere elbiler på vejene”. Det siger eksperter som Ingeniøren har talt med.
Biomasse eller varmepumper? I Esbjerg står slaget om fremtidens fjernvarme Ørsted og fjernvarmeselskabet Din Forsyning i Esbjerg er ikke enige om, hvordan den optimale fjernvarmeforsyning ser ud, når varmen fra det kulfyrede Esbjergværk inden længe skal erstattes. Men de skal snart tage en beslutning