Kronik: Kinas nye mål er godt nyt for kloden og for Danmark
Det kom som en overraskelse, at Kina satser på at være CO2-neutral i 2060. Det kan give gode muligheder for eksport af dansk energiteknologi.
»Konge på verdens elektricitetsmarkeder:« IEA spår lys fremtid for solceller
Det internationale energiagentur udnævner solcelle-teknologien som værende den primære drivkraft i væksten indenfor grøn strøm de kommende ti år.
Ugens debat: Hvad skal elbilerne koste?
Intet er sikkert om fremtidens priser på el- og pluginhybridbiler efter første del af Eldrupkommissionens rapport. Men bilimportørerne er begyndt at regne på scenarierne, og de fik mange læsere til tasterne på ing.dk.
Ugens debat: Bør solcellerne brænde elafgifterne af?
Energistyrelsen forventer, at solcellekapaciteten i det danske energisystem over de næste fem år vil blive femdoblet. Det fik læserne på ing.dk til at diskutere bl.a. afregning og elafgifternes fremtid.
Daimler har bygget ultrafleksibel grøn fabrik med eget 5G-netværk
Med en investering på 5,5 mia. kroner har bilproducenten Daimler færdiggjort et helt ny fabrik kaldet Factory 56, som både er ultrafleksibel, CO2-neutral og udstyret med 300 selvkørende robotter.
DTU-studerende udvikler grønt alternativ til brændefyret madlavning
Forurening fra madlavning ildsteder dræber hvert år mange mennesker, men en ny teknologi, som DTU-studerende er ved at udvikle, kan måske ændre på det i fremtiden.
Ugens debat: Ophedet debat om varmepumper og fjernvarme
Giv tilskud til udskiftning af olie- eller naturgasopvarmning med varmepumper, foreslår Dansk Byggeri. Hvis alle skifter, sparer vi CO2-udledning svarende til en kvart million personbiler. Meldingen har på ing.dk skabt stor debat, som hurtigt kom til at handle om, hvorvidt fjernvarme er fremtiden.
Museet, hvor alle kan se ind i fremtiden, er blevet en turistmagnet
Et museum for ting, som sker om 100 eller 1000 år – Berlins nye attraktion er allerede blevet byens nye turistmagnet.
Vinder af VIDENSKABENS TOP 5: Hydrogen og methanol uden energifrås
Ved at erstatte en energislugende metode med elektrisk opvarmning har Haldor Topsøe i samarbejde med forskere taget et afgørende skridt mod elektrificeringen af den kemiske industri. Det er efter Ingeniørens opfattelse årets største danske forskningsresultat.
Nyt udbud banker støtten til sol og vind ned
I et teknologineutralt udbud var den gennemsnitlige støtte hele 30 procent mindre end sidste års rekord
Dansk designfirma med vild idé: Højt-svævende tog skal afløse fly
Inspiration kommer fra luftskibe og lynhurtige, japanske magnettog.
Kontanter til naboerne skal give mere grøn energi
Ret til få købt sit hus, årlige betalinger, forbedret kompensation for tab af ejendomsværdi og kontant betaling til kommuner, hvor der opstilles vindmøller og solcelleanlæg, skal gøre det lettere at få opstillet vindmøller, solceller og andre grønne energianlæg.
Ny chipteknologi høster overskudsvarme fra elektronik
Ny forskning viser, hvordan små nanotråde af silicium kan bruges til at høste energi fra overskudsvarmen i elektronik, og konvertere det til elektricitet. Det kan være en ny metode til at erstatte batterier i millioner af sensorer.
Elektrisk mad: Finner bruger nasa-koncept til at producere proteiner
Et billigt protein-pulver, der kan dyrkes med elektricitet, næring og CO2 er udviklet af finske Solar Foods. Dansk forsker er skeptisk, men ikke afvisende.