Hvordan skal vi bruge Galileo-netværket? Gode ideer kan vinde en mio euro
Har du ideer til hvordan EU’s Galileo-netværk kan bruges til bedre landbrug, mobilitet eller endda kvanteteknologier, så står EU-agenturet EUSPA klar med knap 7,5 mio. kroner i støtte.
Mød manden bag EU’s svar på NASA: ‘Det er afgørende, at EU er med i fremtidens rumkapløb’
44-årige Rodrigo de Costa kæmper for, at EU bliver førende på rumteknologi.
Nyt princip skal lukke robotterne ud af fabrikshallen
Efter flere års udviklingsarbejde er Capra Robotics klar til at sælge terrængående udendørsrobotter efter en helt ny opskrift.
EU kaster sig ind i kampen om nye satellitter til bredbånd
EU-Kommissionen vil være uafhængige af den teknologiske krig mellem Kina og USA. Europa bør derfor have eget netværk af satellitter til bredbånd i yderområder og som platform for kvantebaseret kryptering.
Brexit: Aftaler om forskning, data og satellitter blafrer i vinden
Storbritannien og EU får rygende travlt i løbet af 2020, hvor en række aftaler om forskningsmidler, roamingpriser, satellitsystemer og dataregler skal forhandles på plads.
Opgraderet satellitnavigation kan give din mobil 20 centimeters nøjagtighed
EU-Kommissionen åbner næste år for en ny og mere nøjagtig brug af Galileo-satellitterne, så man kan få en positionering på ned til 20 centimeter – hvis altså telefonen kan modtage to GNSS-signaler samtidig.
Test i Aarhus: Mobil robot navigerer med 0,75 centimeters præcision
Ny testplatform i Aarhus giver mulighed for at blive klogere på, hvordan en præcis positionering kan bidrage til Danmarks teknologiske udvikling og skabe meget præcise navigationssystemer til udendørs robotter og selvkørende biler
Dansk super-navigation testes i Aarhus - recordere.dk
1 cm nøjagtighed: Super-præcise satellitpositioner bliver nu testet i Aarhus
Disse smartphones er klar til GPS-afløseren Galileo - recordere.dk
Disse smartphones er allerede klar til GPS-afløseren Galileo.
Næste års GPS bliver mere præcis - MereMobil.dk
2018’s telefoner bliver udstyret med nye chips, der gør navigation mere præcist. – “Drej til højre om 20 meter”, lyder det spædt fra højtaleren. Men der er et problem. For der ingen vej om 20 meter; du kører nemlig på motorvejen. Men din telefon tror, du befinder dig på landevejen, der løber lige ved siden af. GPS eller Global Positioning System er ikke særlig præcist. Men sådan er det måske ikke meget længere. Det skriver hjemmesiden IEEE Spectrum. De fleste moderne telefoner kan bestemme deres position ned til en nøjagtighed på 5 meter. Det rækker til de fleste tilfælde, men som nævnt ovenover dækker det ikke alle muligheder. Men næste år bliver det bedre. For chip-producenten Broadcom annoncerede for nyligt, at man næste år vil starte produktionen af ny chips, som gør GPS’en i telefoner mere præcis. – Galileo – Europas GPS-system er nu online Ifølge Broadcom vil de kommende …