Klimaminister: Grøn energi gør energieffektiv overskudsvarme overflødig
Både Danmarks elforbrug og fjernvarme forventes i fremtiden at være baseret på vedvarende energi. Energieffektiviseringer vil derfor være overflødige, fordi overskudsvarme blot vil erstatte øvrige typer vedvarende energi. Forsker kalder det for et meningsløst argument.
Kronik: Power-to-X forvandler blæsevejr og luftforurening til grønne brændstoffer
Erik C. Wormslev er udviklingschef for Klima, Energi og Ressourcer i Niras Illustration: Niras Power-to-X er ‘det nye sort’, når man vil være grøn. Du har måske hørt om det, m…
Jeff Bezos spytter 70 milliarder i klimakampen: Hvad bør han bruge pengene på?
Vi har spurgt klimaforskere, hvad den bedste investering ville være for klimaet.
Virksomheder i fælles opråb: Danmark kan blive Power-to-X-frontløber
17 organisationer og virksomheder opfordrer regeringen til at understøtte en ambitiøs indfasning af Power-to-X- teknologier i Danmark
Ny vindmøllerekord: På seks år er klima-belastningen fra dansk strøm halveret
Vindmøllerne har i år hidtil produceret, hvad der svarer til 46 pct. af det danske strømforbrug. Dertil kommer tre pct. fra solceller, viser ny opgørelse.
Leder: Varmt velkommen til kommercielle havmøller og Googles solceller
I de seneste måneder er det gennembrud inden for vedvarende energi, som mange har spået i en årrække, endelig kommet: Private investorer har bedt om lov til at opføre vindmøller og solceller …
Venstre kalder rundbarbering af grøn støttepulje »grotesk«
Det er ikke med oppositionens gode vilje, at mere end halvdelen af støttepuljen til teknologineutrale udbud af sol og vind er skåret bort. Men regeringen har sikret sig opbakning fra sine støttepartier.
Københavnernes elselskab har købt 60.000 solcellepaneler ved Lemvig
I kampen for en klimaneutral hovedstad opfører Hofor 20 MW solceller på en 26 hektar stor mark i det nordvestlige Jylland. Læs her, hvordan det hænger sammen.
Industriens plan: Sådan skærer vi 65 pct. af Danmarks CO2-udslip
Flere vindmøller til lands og til vands, tilskud til at grøn omstilling af virksomhederne og et nationalt center for energilagring er mellem ingredienserne.
Ny fremskrivning dokumenterer, at Danmark er milevidt fra regeringens klimamål
Danmark mangler at skære 24 procent af sin CO2-udledning, 17 mio. tons om året, hvis den nye regering skal opfylde målsætningen for 2030, og når det gælder transport og landbrug svigter vi foreløbig vores EU-forpligtelser.
Polen vil væk fra kul - men det kræver en omvej: »Vores vej fra sort til grøn går via gas«
Der er ingen beregninger, der tyder på, at Baltic Pipe vil gavne den overordnede CO2-udledning ved at transportere 10 milliarder kubikmeter fossil gas gennem Danmark til Polen. Alligevel er det en klimamæssigt fornuftig løsning, lyder det fra ambassadøren.
Endelig virker CO2-kvoterne: Forurening er blevet så dyr, at kulkraften går på standby
Prisen for at få lov til at udlede CO2 i Europa er steget så meget, at kulkraft er blevet en underskudsforretning, og udslippet rasler ned.
Dansker i hederamte Alaska: ‘Røgen fra skovbrande svier i øjne og næse’
Vi skal kun forvente flere varmerekorder, siger klimaforsker. 2019 har allerede budt på en del.
Evaluering: Danmark får fuld valuta for milliard-satsning på energi-udvikling
En ny evaluering af Danmarks væsentligste udviklingsstøtte til grønne energiprojekter, EUDP, viser, at virksomhederne er superglade for ordningen og selv spæder mere i kassen end staten.
Kronik: Sæt bindende mål for energirenovering
Katrine Bjerre M. Eriksen er direktør for Synergi, og Christian Niepoort er direktør for PKA’s energifond, SustainSolutions Illustration: Privatfoto En ny klimafond med 1 mia. kr. …