LEDER Krig og klimakamp kalder på teknologiens folk Da den britiske dronning Elizabeth II ved sit 40-års jubilæum i 1992 introducerede verden for begrebet annus horribilis, var det med henvisning til en række skilsmisser i kongefamilien og en vol…
LEDER Vi overser de usexede teknologier i den grønne omstilling EU’s beslutning om stop for salg af fossile biler i 2035 er helt rigtig, men vil føre til millioner af nye elbiler de kommende år i den europæiske bilpark. Det faktum, at der skal skaffes mill…
LEDER Vi mangler svar på sikring af vores kritiske infrastruktur Efter at Europa har lagt sig i overhalingsbanen for på rekordtid at sikre en energiforsyning uafhængig af russisk gas, venter der en diskussion af sårbarheden i andre vitale funktioner. I slutni…
SYNSPUNKT Sådan bliver havvind rygraden i vores energisystem I de seneste år har vi både i Danmark og internationalt set en række ambitiøse målsætninger for opførelsen af mere vedvarende energi i almindelighed og havvind i særdeleshed. Den 18. maj ko…
Ugens debat: Skal vi flyve grønt indenrigs – og kan vi? Statsministerens nytårsmelding om en indenrigsflyrute drevet af grønt brændstof i 2025 satte gang i debatten på ing.dk. Ifølge branchefolk og eksperter er det nemlig hverken tilladt eller praktisk muligt.
Vestas ramt af hackerangreb Vindmølleproducenten Vestas er ramt af et hackerangreb, der påvirker dele af den interne IT-infrastruktur, som det lyder i en børsmeddelelse.
Ny aftale slukker håbet om, at ingeniøruddannelser kan slippe for udflytning En bred politisk aftale om udflytning af uddannelser har strammet regeringens oprindelige udspil. Kravet er nu mindst 5 procent udflytning eller nedlægning af uddannelsespladser i de store byer. Der er ikke længere lagt op til, at visse uddannelser kan friholdes.
Ugens debat: Modulært eller sært? Et konsortium ledet af Rolls-Royce fortsætter med at forbedre på sit design af hvad de kalder ‘små modulære atomreaktorer’. Debatten på ing.dk fortsætter med at spænde vidt, når emnet er på banen.
Nu vil også Ørsted og ATP bygge energi-ø Nyt partnerskab melder sig nu ind i konkurrencen om at blive statens partner i byggeriet af den kommende energiø i Nordsøen. Dermed er der to konsortier om buddet.
Leder: Teknologisk klimafiks kræver klar strategi nu Mens Samsø blev sat til vægs af Bornholm i den aktuelle genåbning, hvor kun solskinsøen får lov til at være eksperimentarium for resten af landet, er begge ø-samfund relevante i den aktuelle…