Australiere designer verdens hurtigste rumfartøj: Skal nå nabo-solsystem på ‘kun’ 20 årVed hjælp af kæmpe solsejl og millioner af lasere vil fartøjet nå ekstreme hastigheder.
Ny kæmpedino fundet i Australien: Her er de fem største dinosaurer nogensindeDen nye art er blevet døbt ’den sydlige titan’ og er blandt de største dinosaurer i historien.
Se billederne: I dag dækkede Månen en fjerdedel af SolenDet er seks år siden, at der sidst har været en delvis solformørkelse i Danmark.
Historiens største vulkanudbrud sprængte hul i ozonlaget og udryddede næsten menneskehedenForskere afslører nye detaljer om Toba-vulkanens udbrud for 74.000 år siden.
Amerikanerne vil sende to rumsonder til VenusHar Venus i tidernes morgen haft oceaner og livsbetingelser som på Jorden, før den endte med en løbsk drivhuseffekt? Det skal to nye missioner søge at finde svar på.
Rigmænd er klar til at sende turister i rummet allerede i 2021Civile kan for første gang blive astronauter for en dag om få måneder.
Verdensberømt polarforsker vandt kapløb til Sydpolen ved at spise pingviner og hundeBrev der viser, hvor Roald Amundsen fik ideen til at spise sine hunde undervejs, er dukket op.
Sandt eller falsk: Kan man se Den Kinesiske Mur fra rummet?Det handler faktisk om øjnene, der ser, fortæller dansk astronaut og direktøren for DTU Space.
Kinas robot er landet på Mars: Men kan den hamle op med Nasas kram?Dansk rumforsker er meget imponeret over Kinas Mars-præstation.
Europæisk rumorganisation vil installere internet og GPS på MånenDet bliver private virksomheder, der skal stå for netværket.
SpaceX gør klar til at flyve Jorden rundt med Starship - her er rutenNæste store skridt for Starship er en kredsløbsflyvning, der skal ende i havet ud for Hawaii. Super Heavy-raketten BN3 er allerede ved at blive bygget til formålet.
Efter kinesisk landing på Mars: Nu skal rover jagte permafrostZhurong er navnet på Kinas nye Mars-rover, der gør klar til at rulle afsted i jagten på is, efter Kina for nylig landede på Mars.
Uddøde før dinosaurerne opstod: Nu er de fundet i live på havets bundForskere troede ikke, at lille koral, der lever på søliljer, fandtes længere.
Ny forskning: Pladetektonik opstod for 3,6 mia. år sidenForbindelsen mellem Jordens indre og dens skorpe, som kommer til udtryk ved kontinenternes bevægelser i forhold til hinanden, er med til at skabe betingelser for liv.
Nyt satellit-teleskop skal opspore små stykker rumskrot i atmosfærenDet europæiske rumfartsorganisation ESA vil opsende et lille rumteleskop, der skal overvåge småt rumskrot, der måles i millimeter. Teleskopet er et led i en større oprustning af indsatsen mod rumskrot.