Exomåner er svære at finde, men her er et rigtigt godt bud Forskere har gennemanalyseret observationer af 70 stjernesystemer og fundet en ny interessant exomåne-kandidat. Det kræver flere observationer for at afgøre, om kandidaten kan få den endelige blåstempling.
Paradoks: Hvorfor er Solen ikke rød? Sandsynligheden for, at vi levede på en planet i kredsløb omkring en lille rødlig stjerne er 100 gange større, end vi er i kredsløb om en stjerne af samme klasse som Solen.
PODCAST: Jordens magnetfelt taber pusten. Er en polvending på vej? Ugens Transformator står i naturvidenskabens tegn, når Jens Ramskov fortæller om fire nyheder både fra rummet, Jorden, fortiden og forskerverdenen. Vi skal også høre om IoT, hvor det er blevet noget af et gedemarked at vælge sensorer.
Leder: 2018 med opture, nedture og alt for mange hedeture Hvad husker man særligt om året 2018, når man engang i fremtiden kigger tilbage? Måske opturen for Elon Musks røde Tesla Roadster, der blev sendt op i rummet med Falcon Heavy og nu kredser run…
Leder: Opture, nedture og alt for mange hedeture Hvad husker man særligt om året 2018, når man engang i fremtiden kigger tilbage? Måske opturen for Elon Musks røde Tesla Roadster, der blev sendt op i rummet med Falcon Heavy og nu kredser run…
Jupiters magnetfelt er drevet af en helt usædvanlig dynamo Amerikansk-dansk forskergruppe har påvist enorme forskelle for Jupiters magnetfelt på den nordlige og sydlige halvkugle, som skyldes, at Jupiters dynamo er helt forskellig fra Jordens.
Jagten på den niende planet er gået ind i slutfasen Flere objekter i Kuiperbæltet har så atypiske baner, at de må være påvirket af en stor ukendt planet. Det mener i hvert fald to amerikanske astronomer, der har udpeget det område på himlen, hvor planeten burde findes.