Ekstreme temperaturer truer verdens byer: ‘Rigtig mange mennesker kommer til at lide helt enormt’Klimaforandringer kan få temperaturen i nogle byer til at stige mere end fire grader frem mod år 2100.
Vilde Mars-missioner og svaret på coronas oprindelse: Syv videnskabelige milepæle, du skal holde øje i 2021Tre missioner ankommer til Mars, og stort forskerhold tager til Kina for finde ud af, hvordan pandemien opstod.
NGO: Ekstremt vejr kostede over 800 milliarder kroner i 2020Orkaner, oversvømmelser og græshopper har kostet verdens kontinenter dyrt i det forgangne år. Det kan blive værre fremadrettet, advarer forsker.
Fem begivenheder i 2020, der kan give dig lidt klimaoptimisme tilbageBilligere sol og vind, grønt brændstof og politisk vilje betyder, at klimaet forhåbentlig går bedre tider i møde.
Coca-Cola, Pepsi og Nestlé er de mest plastforurenende for tredje år i trækPlastforurening er ikke kun et forbrugeransvar, der handler om at ramme skraldespanden, men i høj grad også et producentansvar, påpeger miljøorganisationen Plastic Change.
Eksperter: Fire år mere med Trump vil gøre det ‘umuligt’ at nå ParisaftalenEn ny periode med Trump vil betyde mere tøven i den internationale klimakamp. Det er der ikke råd til, siger eksperter.
Kronik: Kinas nye mål er godt nyt for kloden og for DanmarkDet kom som en overraskelse, at Kina satser på at være CO2-neutral i 2060. Det kan give gode muligheder for eksport af dansk energiteknologi.
Ved at redde bare 15 procent af naturen, kan vi sikre mere end halvdelen af verdens truede arterSamtidig kan mere natur suge store mængder CO2 ud af atmosfæren.
Skovrydning og klimaet presser verdens største regnskov: 40 procent kan blive til en tør savanneDet skyldes, at Amazonas risikerer at miste evnen til lave sit eget regnvejr.
Mads Nipper ny topchef i Ørsted – Sådan har han arbejdet med digitalisering i GrundfosFra nytår skifter Mads Nipper posten som koncernchef i Grundfos ud med en ny toppost i energivirksomheden Ørsted. Læs eller genlæs interview i Ingeniørens Profilmagasin, hvor han fortalte om sine strategiske overvejelser i pumpevirksomheden.
Grønlandske isboringer kobler vulkanudbrud til den romerske republiks undergangForskere har længe mistænkt et vulkanudbrud i Alaska for stå bag en periode med ekstrem kulde for omkring 2000 år siden. Iskerneboringer fra Grønland afslører nu, hvor og hvornår vulkanudbruddet fandt set.