Tørke i Tyrkiet: Istanbul kan være uden vand om 45 dage
Den værste tørkeperiode i Tyrkiet gennem 10 år betyder, at landets storbyer snart løber tør for vand. På samme tid vokser risikoen for en fejlslagen høst.
Varmere vintre: Flere trækfugle forurener søerne
De højere vintertemperaturer giver problemer for landets søer. Blandt andet fordi flere trækfugle sover på vandet.
Leder: Giv nu dansk kød en ny status
En retfærdig harme er rullet ind over Danmark i kølvandet på det skandaløse grundlovsbrud ved straks-nedlukning af minkerhvervet i Danmark. Men når man skraber den åbenlyse skandale væk, k…
Klimarådet: Vi kan vådlægge over fire gange mere lavbundsjord, end regeringen foreslår
170.000 hektarer lavbundsjorder kan bringe os en femtedel af vejen til Danmarks CO2 mål.
Leder: Faglige uenigheder hører ikke til i en retssal
En usædvanlig sag skulle have været for retten i denne uge. En sag om ærekrænkelser, som interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug beskylder Aarhus-professor Stiig Markager for. Kort før r…
Efter to år på havets bund: Microsoft-datacenter virker stadig
Små datacentre under vand kan være en pålidelig og energivenlig løsning til små cloud-tjenester. For elektronikken i serverne ser ud til at klare sig bedre i lufttætte rum uden besøg af teknikere.
Efter årtiers spekulation: Forskere finder spor efter muligt liv på Venus
Venus’ skyer indeholde gasser, som her på Jorden produceres af levende bakterier.
Mads Nipper ny topchef i Ørsted – Sådan har han arbejdet med digitalisering i Grundfos
Fra nytår skifter Mads Nipper posten som koncernchef i Grundfos ud med en ny toppost i energivirksomheden Ørsted. Læs eller genlæs interview i Ingeniørens Profilmagasin, hvor han fortalte om sine strategiske overvejelser i pumpevirksomheden.
Cheminovas gamle gift skal varmes eller vaskes væk
Giftdepotet på Harboøre Tange blev for næsten fire årtier siden nævnt i en Shu-bi-dua-sang, og dengang havde det allerede været et problem i 25 år. Nu er der endelig udsigt – og penge - til en løsning: efter alt at dømme med opvarmning eller jordvask.
Rapport: Sådan hjælper vi de truede insektarter
Insekterne i den danske natur er presset, men insekter er forskellige. Derfor bliver de påvirket forskelligt af menneskelig indgriben i naturen.
Aksels automatiske rensegris får styr på svovlbrinte
Svovlbrinte bekæmpes normalt med kemikalier eller manuel afsendelse af såkaldte rensegris-svampe, men en opfinder fra Svendborg har effektiviseret processen med en automatisk rensegris. Aalborg-forsker kalder løsningen »en rigtig god idé.«
Danfoss vil være verdensførende
Danfoss har en strategi om at være nummer et eller to i verden på sit felt. Strategien drives af globale megatrends, og opkøb af virksomheder er et fast middel til at nå målet. Der er forskel på at købe små og store teknologivirksomheder, men fælles er, at det ikke bare er hjernen og ideerne, Danfoss køber, det er også medarbejdernes hjerter.
Forskere: Næsten ingen klimaforskel på økologi og konventionelle afgrøder
Forskellene mellem økologi og konventionel planteavl er meget lille, når det kommer til udledning af den klimaskadelige lattergas og den miljøskadelige kvælstof, konkluderer forskere.
Dansk professor: Forsøg med CO2 i australske skove kan ikke overføres til danske skove
Resultaterne fra et australsk forsøg med at øge optaget CO2 i gamle skove ved at øge koncentrationen af CO2 i luften, ikke kan overføres 1:1 til danske skove.
Stik mod forventning: Voksne træer optager ikke ekstra CO2, når niveauet i atmosfæren stiger
Det kan betyde, at nogle klimamodeller skal regnes om.