Danmarks natur forandrer sig: Dine oplevelser hjælper forskerne med at se hvordanDet gør en forskel, hvis du holder øje med blandt andet gøg, hornfisk og haletudser.
Forskning afslører: Antarktis var dækket af regnskov for 90 millioner år sidenForskere finder ældgammel pollen og trærødder i havet ud for det iskolde kontinent.
Eksotisk fugl besøger Danmark: Hænger normalt ud på bøflens ryg i AfrikaKohejren holder lige nu til på Fyn.
Dyr og planter udryddes i højt tempo - forskere bygger en frossen Noas arkForskere håber, at nedfrosne celler i fremtiden vil kunne redde de mange dyr, der er truet af udryddelse.
Hvorfor er der så få dyr i de danske skove, når junglen vrimler med forskellige arter?Sydamerika har ekstremt mange dyrearter, og nu er danske forskere kommet tættere på at finde ud af hvorfor.
Leder: Støvet landbrugsstøtte står i vejen for fremtidens produktionAlt imens vi vinker farvel til et Storbritannien, der trækker sig tilbage til sin ø-tilværelse på den anden side af Den Engelske Kanal, er det tilrådeligt at tænde for BBC. For mens EU-forhan…
Leder: Stop greenwashing, inden den dysser os i søvnFår man mere biodiversitet af at plastre natur til med boliger? Svaret burde være indlysende for selv et barn i 1. klasse. Alligevel er det præcis det budskab, Henning Larsens tegnestue sammen m…
2019 slår ny rekord: Havet har aldrig været varmereHavtemperaturen er den bedste indikator på klimaforandringerne, siger danske forskere.
Naturforskere: Vi har flere arter i Danmark end nogensinde førPå intet tidspunkt siden istiden har vi haft så mange forskellige planter, fugle og dyr i Danmark. Alligevel er biodiversiteten nedadgående, lyder det fra danske forskere.
Naturbrande i Australien har udledt næsten lige så meget CO2, som hele landet gør på et årNormalt er naturbrande CO2-neutrale, men ikke hvis økosystemet tipper, lyder det fra dansk forsker.
Derfor skal de rige lande punge ud: Her er 3 steder, som kan blive ruineret af klimaforandringerneUlande har ikke fået de klima-milliarder, som de blev lovet for ti år siden.
5G er på vej: Skader mobilstråler vores insekter, fugle og planter?På nettet er frygten for 5G stor. Vi har spurgt forskerne, om vi skal frygte strålerne.
Her er de teknologier, der (måske) skal redde os fra klimakrisenVi skal have fjernet CO2 fa atmosfæren. Her er en række bud på, hvordan vi gør.
Finanslovsaftale: Landbrug og miljøorganisationer jubler over udtagning af lavbundsjordIfølge aftalen, som blev forhandlet på plads i nat, skal der frem til 2030 bruges to milliarder kroner til formålet
Alternativ klimaløsning: Flere hvaler kan fjerne enorme mængder CO2Hvaler er mere effektive end træer, når det kommer til at optage CO2, siger forskere.