Grønland dropper al fremtidig olieefterforskning
Alene Vestgrønlands undergrund vurderes at rumme 18 milliarder tønder af det sorte guld. Greenpeace og WWF jubler over, at det nu får lov at blive liggende.
Juraprofessor om klimadom mod Shell: ‘Det er dybt problematisk’
Klimaforkæmpere jubler over en hollandsk dom, der pålægger Shell at skære sine udledninger. Danske miljøjurister er skeptiske.
Klimaforandringer skaber drastisk fald i arktiske dyrebestande
Rensdyr og oprindelige kystfuglearter er blandt de dyr, der er i risiko for at uddø som følge af klimakrisen, viser ny rapport.
Torben har holdt øje med klimaet i Arktis i mere 30 år: ‘Pludselig var det her store område kollapset… skyllet i floden’
Klimaforskere har undervurderet, hvor hurtigt opvarmningen i Arktis går, lyder det i ny rapport.
Smeltende gletsjere skaber oversvømmelser
Det anslås, at oversvømmelser af glaciale søer allerede har været skyld i mere end 12.000 dødsfald verden over.
Klimaforandringer har forskudt Jordens rotationsakse
Dansk-kinesisk forskningsgruppe viser, at afsmeltningen fra gletsjere er hovedforklaringen på, at rotationsaksen siden 1990’erne har forrykket sig i en ny retning.
Over 2,5 milliarder mennesker risikerer at miste adgang til drikkevand
20 procent af verdens grundvandsboringer er i fare for at tørre ud og kan i værste fald føre til konflikter, store strømme af klimaflygtninge og en stigende ulighed, advarer forskere.
Analyseinstitut: Overgang til vedvarende energi vil accelerere i de kommende år
Billigere priser, strengere miljøregler og klimabevidsthed driver udviklingen, mener direktør for analyseinstituttet bag undersøgelsen.
Når havet stiger, opstår spøgelsesskove af døde træer
Saltvand i jordbunden har været med til at slå skovområder langs den amerikanske østkyst ihjel, konkluderer et ph.d.-projekt. En skov fra undersøgelsen er skrumpet med ti procent.
Eksperter på stribe tager sig til hovedet over københavnsk ø-projekt
Det er i direkte strid med reglerne, at myndighederne kun har miljøvurderet en lille del af Lynetteholm-projektet, lyder det fra flere eksperter.
Unge sagsøger Sverige for at svigte klimaet: Sådan er det gået i tre lignende sager
I Irland og Holland har unge vundet klimaretssager ved Højesteret.
Is-robotter i rummet skal reparere og genbygge sig selv
Et hold af forskere arbejder på en prototype af en robot, som kan genopbygge sig af materialer tilgængelige på andre planeter, når de jagter svar langt væk hjemmefra
Efter skelsættende retssag: Luftforurening vil føre til massemigration
Fransk domstol omstødte en udvisningsdom på grund af luftforurening i Bangladesh.
Tørke i Tyrkiet: Istanbul kan være uden vand om 45 dage
Den værste tørkeperiode i Tyrkiet gennem 10 år betyder, at landets storbyer snart løber tør for vand. På samme tid vokser risikoen for en fejlslagen høst.
Carbontracker: Kunstig intelligens kan skade miljøet
Kunstig intelligens er udpeget til at blive et effektivt våben mod klimaforandringer. I forskerkredse er der dog bred enighed om, at kunstig intelligens kan blive en af de største CO2-syndere. Kunstig intelligens kan gøre stor skade på klimaet Kunstig intelligens og især underområdet deep learning har nemlig et stort energiforbrug.