Flere tusinde danskere har delt deres natur-billeder med DR: Se nogle af dem herDybe skove og stejle skrænter. Her er otte inspirerende steder fra hele Danmark.
Danmarks natur forandrer sig: Dine oplevelser hjælper forskerne med at se hvordanDet gør en forskel, hvis du holder øje med blandt andet gøg, hornfisk og haletudser.
Nyt Teknisk Museum skal bære historien om det teknologiske DanmarkTeknisk Museum vil rykke fra Helsingør til Svanemølleværket i Københavns Nordhavn. Ideerne til et nyt ‘look’ myldrer frem, mens jagten på finansiering går ind.
Kænguruart bliver gravid, mens den allerede er gravidDen lille swamp wallaby kan parre sig og blive drægtig, mens den har et foster i maven.
Udstilling: Københavns Museum er genåbnetEfter fem år er Københavns Museum genåbnet i nye omgivelser.
Naturforskere: Vi har flere arter i Danmark end nogensinde førPå intet tidspunkt siden istiden har vi haft så mange forskellige planter, fugle og dyr i Danmark. Alligevel er biodiversiteten nedadgående, lyder det fra danske forskere.
Vandrehistorie var sand: Verdens værste videospil blev begravet i ørkenenHundredtusinder eksemplarer af Atari-spillet E.T. forsvandt pludselig under 80’ernes spilkrise.
5.700 år gammelt tyggegummi afslører: ‘Dansk’ stenalder-kvinde havde mørk hud og blå øjneNy DNA-metode gør det muligt at få flere detaljer om fortidsmennesker end nogensinde før.
Leder: Varmt velkommen til kommercielle havmøller og Googles solcellerI de seneste måneder er det gennembrud inden for vedvarende energi, som mange har spået i en årrække, endelig kommet: Private investorer har bedt om lov til at opføre vindmøller og solceller …
Er global opvarmning overhovedet et problem i Danmark?Få overblik over, om global opvarmning også har konsekvenser for Danmark.
Ny krokodille-art dukker op på stillehavsøÉn art er blevet til to arter efter DNA-undersøgelser af krokodiller fra øen Ny Guinea.
Nyt lys på gamle sten: Meteoritterne er landet i KøbenhavnGeologisk Museum har fordansket en fransk udstilling med elementer fra museets egen meteoritsamling og eksempler på dansk forskning.
Blomstermarker skal hjælpe bierne, men kan i værste fald blive en dødsfældeDe stadig mere populære blomsterstriber langs markerne er mere til pynt end til gavn for insekter.
Ekspert om lokomotiv-brand: Naturen må gerne futtes afDer bliver plads til nyt liv, når naturen bliver brændt af, siger naturvejleder.
Tag på tidsrejse gennem Danmarks natur: Naturlig natur er evig forandringI lyset af FN’s rapport om den hastige udryddelse af klodens biodiversitet tager Ingeniøren tilbage til istiden for at forstå, hvad oprindelig natur er – eller rettere ikke er.