Verdens ældste DNA-fund afslører overraskende liv i Grønland for to millioner år sidenDNA-fundet kaster unikt lys over oldgamle økosystemer, som måske kan gøre os klogere på vores klimaudfordrede fremtid.
Dyr og planter er ikke forsvundet i så højt et tempo, siden dinosauerne uddødeVerdens lande mødes i dag til FN-topmøde, hvor de skal forsøge at redde klodens skrantende natur. Det er grundlaget for den menneskelige eksistens, der er på spil.
Spørg Fagfolket: Kan jeg pode mit egetræ så der kommer trøfler?En læser har et stort egetræ og kunne godt tænke sig, hvis det kunne levere nogle lækre trøfler. Hvordan gør man i givet fald det?
Fagligt talt: Flagermus i Danmark bærer forskelligartede coronavirusFør COVID-19 opstod, som følge af smitte med SARS-CoV-2, vidste man allerede, at der er et reservoir af virus i flagermus med både zoonotisk potentiale (kan smitte mennesker) og potentiale for s…
Hul i lovgivningen giver mulighed for at fælde regnskovEt hul i lovgivningen giver brasilianske sojadyrkere mulighed for at fælde regnskov for at udvide deres marker, til trods for at det har været ulovligt siden 2006.
Fire medarbejdere forsvarer Grønland mod de digitale supermagterInteressen for Grønland tager til, men landet er sårbart over for spionage og destruktive cyberangreb, vurderer flere eksperter.
Chef for nyt dansk stamcellecenter: Tiden er inde til at reparere organerStamcelleforskningen er gået ind i ny æra fra grundforskning til anvendelse. Men det skal både forskere og virksomheder lige lære, understreger CEO for nyt, dansk stamcellecenter.
»Er vi blevet for kloge? Nej, tværtimod!«Det kræver handling nu, hvis vi skal sikre et reelt forskningsberedskab for os selv og for fremtidige generationer, skriver formanden for Danmarks Frie Forskningsfond.
Spektakulære stjerneskud, solformørkelse og nordlys: Det skal du holde øje med på himlen i 2022Du kan blandt andet opleve både en delvis sol- og en delvis måneformørkelse i løbet af året.
Ældgammel naturmedicin kan muligvis forbedre kræftbehandlingEt stof fra en australsk plante ser ud til at modvirke resistens mod kemoterapi.
Danmark ramt af forurening: Det skal du vide om PFOS og risikoen ved at få det ind i kroppenDet giftige stof kan påvirke kolesteroltal, fertilitet og immunforsvar, hvis for store mængder bliver lagret i kroppen.
Techtopia #207: Big data gør gartneri til bæredygtig fabrikFremtidens landbrug spirer frem hos Nordic Harvest i et lagerhal i København. Her står planterne på hylder i etager på op til ti meters højde.
I Finland brygger de lækker kaffe - som aldrig har været i nærheden af en kaffebønneMålet med nyt projekt er at gøre produktion af kaffe mere bæredygtigt.
Politikere er enige om fremtidens jernbane: Men Kattegat-forbindelse spøger i kulissenFremtiden for jernbanen i Danmark er uafklaret, så længe politikerne holder liv i en mulig ny vej- og jernbaneforbindelse over Kattegat.
KU-forskere: Rådne planterester er eminente til at lagre klimafjendske kulstofferSvampe og bakterier er ikke kun onde udledere af CO2. Brugt på den rigtige måde kan de yde effektive bidrag til kulstoflagring i landbrugsjord, understreger forskning fra København og München.