Overblik: Kunstig intelligens i life science – en genvej fyldt med omveje?
AI har givet lægemiddel-industrien enorme muligheder, men kan lovgivningen følge med? Og hvor meget kan vi stole på algoritmerne?
Ny kedelig rekord: Hvert fjerde statslige it-projekt får rødt lys af Statens it-råd
Statens it-råd giver i sin seneste halvårlige statusrapportering over de store statslige it-projekter knap en fjerdedel af porteføljen et rødt trafiklys. Det er endnu en gang den højeste andel nogensinde.
Topforsker: Vi skal være mere restriktive med danskernes sundhedsdata
Men vi skal samtidig være mere generøse på andre områder, mener Mette Hartlev, som er professor i sundhedsjura på Københavns Universitet og formand for National Videnskabsetisk Komite.
Klar til maj: Her er kandidaterne til digitalt coronapas
Et simpelt coronapas udrulles på sundhed.dk i marts, og finansminister Nicolai Wammen fortæller, at en samlet digital løsning er færdigt i maj.
Professor forventer ikke Schrems II-bøder lige med det samme
Man skal ikke forvente, at Datatilsynet allerede nu står klar med bødeblokken for overtrædelser af lovgivningen som følge af Schrems II-dommen. De dataansvarlige er, ifølge professor i it-ret, blevet bragt i en meget svær situation, som de næppe selv kan løse. Pilen peger på EU.
Hos Teal Medical får alle det samme i løn: »Vi er ikke i udgangspunktet drevet af profit«
Frihed til at selv at bestemme arbejdsopgaverne og fleksibilitet til at have et liv ved siden af er drivkraften hos syv venner, der for tre år siden stiftede deres egen demokratiske it-virksomhed.
Derfor er it-sikkerhed så svært på danske universiteter: »Man kan ikke bare låse forskerne fast«
Et levende forskningsmiljø og afhængigheden af internationalt samarbejde stiller særlige krav til it-sikkerheden på landets universiteter, mener informationssikkerhedschef på Københavns Universitet, Poul Halkjær Nielsen.
Hacker-truslen mod de danske universiteter stiger: »Der er klart sket en negativ udvikling«
De danske universiteter oplever et øget pres fra it-kriminelle. Men forskningsverdenens traditionelle åbenhed gør det svært at være rigid.
Hacker-truslen mod de danske universiteter stiger: »Der er klart sket en negativ udvikling«
De danske universiteter oplever et øget pres fra it-kriminelle. Men forskningsverdenens traditionelle åbenhed gør det svært at være rigid.
It-truslen mod de danske universiteter stiger
De danske universiteter oplever et øget pres fra it-kriminelle. Men forskningsverdenens traditionelle åbenhed gør det svært at være rigid.
Overraskende opdagelse: Coronavirus har tidligere lagt verden ned
En formodet influenza-pandemi i 1889 skyldtes i virkeligheden et coronavirus, viser dansk forskning.
Forskningsprojekt på ITU skal undersøge effekt af digitalisering i politi, sundhed, skoler og forvaltning
Fire delprojekter vil ved hjælp af etnografiske, historiske og tekniske metoder undersøge digitaliseringens konsekvenser inden for fire velfærdsområder i Danmark.
Dosering af medicin rykker ned på din smartphone
Forskere på Københavns Universitet har udviklet en prototype på en app, der på sigt kan optimere dosering af lægemidler til den enkelte patient samt sikre imod falske produkter. Alt sammen med QR-koder på firkantede tabletter og blockchain.
Professor advarer imod udnyttelse af persondata fra private gentest
Data fra private gen-tests kan være meget værd i andre sammenhænge, f.eks. hvis man vil tilbyde forbrugeren behandlinger eller produkter. Overvej derfor grundigt inden du sender en spytprøve afsted, lyder det fra professor.
Vild teknologi rykker ind på hospitalet: I fremtiden bliver du opereret af robotter
Virtual reality, big data og robotter kommer til ændre dine hospitalsbesøg.