For første gang nogensinde: Nasa-robot laver ilt på MarsIlten skal bruges til fremtidens missioner, når der skal mennesker til Mars.
Isen smelter og storbyer vokser: Google Earth viser Jordens forandringDet er nu muligt at se satellitbilleder fra næsten fire årtier.
Mystisk rum-småkage har længe undret forskere: Den kan stamme fra en Pluto-lignende planetEn ny teori om objektet ’Oumuamua’ lyder sandsynlig, siger eksperter.
Mystisk rum-småkage har længe undret forskere: Det kan stamme fra en Pluto-lignende planetEn ny teori om objektet ’Oumuamua’ lyder sandsynlig, siger eksperter.
27-årige Stine graver fortidens glemte videnskabskvinder frem: ‘De har ikke fået samme plads i historiebøgerne som mændene’Det er først i de senere år, der er kommet fokus på kvindernes videnskabshistorie.
Niels Bohr Bygningen ramt af nye forsinkelserCoronakrisen driller og har udskudt åbningen af Niels Bohr Bygningen med adskillige måneder til april. Men heller ikke den nye tidsplan er realistisk, mener Københavns Universitet.
Kom med i renrummet: Udstyr på Nasas Mars-rover blev samlet på Københavns UniversitetNår Nasas Mars-rover lander til februar, skal en plade fra Niels Bohr Institutet sørge for, at billederne af Mars-stenene står knivskarpt. Ingeniøren var med i renrummet for at samle et af instrumenterne.
Vildt regnestykke: Menneskeskabte ting vejer snart mere end alt liv på klodenDet er næsten ubegribeligt, siger professor.
Amerikansk kvanteforsker på KU modtager H.C. Ørsted GuldmedaljeFor første gang siden prisen blev indstiftet i 1909 går den til den udenlandsk forsker, der arbejder i Danmark.
Danmark kan få flere kraftige tordenstorme i fremtiden: Men hvorfor opstår de?Risikoen for kraftige tordenstorme stiger på grund af store temperaturforskelle.
Forskning: Istidens klimaforandringer ramte flere verdensdele på en gangVed at analysere drypsten og iskerner har forskere fundet frem til, at fortidens klimaforandringer ramte store dele af kloden på en gang. Og de bratte klimaforandringer kan ske igen, advarer en af forskerne.
Nye tal viser dyster udsigt for Arktis: Havisen kan være væk i næste årtiNogle steder er temperaturen over isen steget med næsten otte grader på 40 år.
Amerikanske forskere vil bore gennem Indlandsisen for at bestemme stabilitetenTil næste år begynder amerikanerne boringer fire steder i det nordlige Grønland for at bestemme indholdet af radioaktive isotoper i fundamentet under Indlandsisen med henblik på at afgøre, hvornår området sidst var isfrit.
En ny verden åbner sig: Sådan indtager vi Mars i din levetidOm 40 år har vi en base på Mars med plads til 80-100 mennesker, vurderer forsker.
Mennesker, der bor på Mars: Er det muligt eller ren science fiction?Et nyt eksperiment på Mars skal forsøge at producere ilt til en fremtidig marsbase.