Tre løsninger og en joker der kan skaffe nok grøn strøm til vores varmepumper og elbiler
Der vil mangle grøn strøm til en million husstande, viser nye tal.
Vejtrafik er største kilde til luftforurening i Europa
Trafik i byer er den primære årsag til overskridelser af EU’s grænseværdier for luftforurening i EU’s medlemslande, viser en briefing fra EEA.
Big Brother i stalden: Følg 32.000 kyllinger på live-TV fra dunbold til slagtning
Livestreaming fra kyllingeopdræt og VR-ture i svinestalden er de seneste tiltag i landbrugets forsøg på at vise forbrugerne, hvor kødet kommer fra.
Stor politisk aftale: Nu skrues der ned for de værste sprøjtemidler
Det bliver snart dyrere at bruge de mest skadelige sprøjtemidler. Det sker som led i en politisk aftale, der skal få banke landbrugets forbrug ned. Danva er positiv, men frygter hamstring.
Ugens debat: Skal vi flyve grønt indenrigs – og kan vi?
Statsministerens nytårsmelding om en indenrigsflyrute drevet af grønt brændstof i 2025 satte gang i debatten på ing.dk. Ifølge branchefolk og eksperter er det nemlig hverken tilladt eller praktisk muligt.
Professor forsvarer brug af bandlyste pesticider: Små mængder er ikke farligt
Politiken og Danwatch har rettet kritik mod Miljøstyrelsen for at give danske landbrug dispensationer til at bruge EU-bandlyste pesticider. Men ifølge professor i miljøkemi, så er kritikken slet ikke berettiget.
Er det en dreng eller en pige? Babyers køn forbundet til forskellige forureninger
Forurening med aluminium og kviksølv øger sandsynligheden for at føde drenge, mens blyforurening er forbundet med flere pigefødsler, indikerer nyt svensk-amerikansk studie.
Replik fra biogasbranchen: Ingeniøren fordrejer biogassens klimaeffekt
Ingeniøren efterlader i sin artikel den 26. november på ing.dk det helt fejlagtige indtryk, at klimaeffekten af den danske biogasproduktion er tvivlsom. Igennem hele artiklen er der fokus på met…
Den sønderjyske frontløber og en verdensberømt ø: Her er tre kommuner, der har indtaget den grønne førertrøje
På Samsø bruger de udelukkende vedvarende energi.
DAGBOG FRA COP26: Fattige lande kræver støtte til ”tab og skader” fra rige lande
I Malawi, Mozambique, Bangladesh har staten ikke penge til at betale de ramte af oversvømmelser, som det for tiden sker med støtte til at genopbygge i Tyskland. ”Loss and Damage” er blevet e…
Unge på klimatopmødet: Husk at vi bliver verdens ledere en dag
Masser af unge fra hele verden er med til topmødet i Glasgow. Vi har mødt fire, der kommer fra nogle af de mest klimaudsatte områder.
FN-rapport erklærer klimakatastrofe: Verden er på vej mod 2,7 grader i 2100
»Tiden med halve tiltag og hule løfter skal afsluttes,« lød det fra FN’s generalsekretær, Antonio Guterres, på et pressemøde i dag, da han præsenterede en ny UNEP-rapport, som tegner et sort billede af fremtidens klima.
Professor: Trods grøn aftale vil der gå årtier, før økologien er god i de danske fjorde
Aftalen om grøn omstilling af landbruget skal sikre forudsætningerne for at efterleve Vandrammedirektivet i 2027, men en reelt bliver en ‘god økologisk tilstand’ i vandmiljøerne ingenlunde tilfældet, siger vandmiljøprofessor Stiig Markager.
Før afgørende forhandlinger: Lang vej til ‘god økologisk tilstand’ i vandmiljøet
Det Europæiske Miljøagentur, EEA, melder i en ny rapport om et europæisk vandmiljø, der over en bred kam er under pres. Også i Danmark, hvor det bliver mere end svært at leve op til EU’s vandrammedirektiv i 2027, vurderer eksperter, mens landbrugsforhandlingerne på Christiansborg går ind i sin afgørende fase.
I Finland brygger de lækker kaffe - som aldrig har været i nærheden af en kaffebønne
Målet med nyt projekt er at gøre produktion af kaffe mere bæredygtigt.