EU åbner døren på klem for GMO-afgrøder: ’Som forsker er jeg slet ikke bekymret’
Ti genmodificerede afgrøder er for nylig blevet godkendt til brug i Europa.
Faktatjek: Blå blok bruger forældet tal i udspil til landbrugets klimaplan
Blå blok har i dag præsenteret udspil til en klimaplan for landbruget. Her hedder det, at dansk landbrug over mange år halveret udledningen af kvælstof og leveret et »væsentligt bidrag« til et bedre vandmiljø. Men tallene og virkeligheden viser noget andet.
Rapport: Iltsvindet er lavt i år - men det er bare lidt forsinket
Iltsvindsundersøgelsen for juli og august viser markant mindre iltsvind end i 2020. Men det er formentlig først ved at etablere sig.
Teknologisk Institut vil have robotterne ud i vores hverdag - recordere.dk
Teknologisk Institut åbner i dag, til ROBOTBRAG 2021, et nyt robotlaboratorium, Autonomous Robotics Lab, som skal hjælpe virksomheder med at udnytte det fulde potentiale af intelligente, autonome robotter, som kan arbejde uden for de normalt beskyttede produktionsmiljøer.
Vandmiljøforsker: Udtag 15-30 procent af landbrugsjorde for at redde vandmiljøet fra iltsvind
Det står skidt til i vandmiljøerne, der plages af iltsvind i sommerhalvåret. Synderen er ifølge vandmiljøforsker Stiig Markager fosfor- og kvælstofudledning fra landbruget, som skal stoppes ved at udtage lavbundsjorde. Men i et langt større omfang, end politikerne lægger op til.
Iltsvind: Stigende kvælstofudledning tager livet af vandmiljøerne
Det står skidt til i vandmiljøerne, der plages af iltsvind i sommerhalvåret. Synderen er ifølge vandmiljøforsker Stiig Markager fosfor- og kvælstofudledning fra landbruget, som skal stoppes ved at udtage lavbundsjorde. Men i et langt større omfang, end politikerne lægger op til.
Stigende kvælstofudledning tager livet af vandmiljøerne: »Bør tage 15-30 procent af landbrugsjorde ud af drift«
Det står skidt til i vandmiljøerne, der plages af iltsvind i sommerhalvåret. Synderen er ifølge vandmiljøforsker på Aarhus Universitet Stiig Markager fosfor- og kvælstofudledning fra landbruget, som skal stoppes ved at udtage lavbundsjorde. Men i et langt større omfang, end politikerne i dag lægger op til.
Retten frifinder miljøforsker efter Ingeniøren-kronik
Professor Stiig Markager er frifundet for æreskrænkelser af landbruget efter en kronik i Ingeniøren og udtalelser til Berlingske Tidende.
Tang, muslinger og søpølser: Vi kan spare masser af CO2 og få et renere havmiljø, hvis vi bruger havets superhelte
Vi kan hente millioner af ton mad og foder fra de danske farvande, viser en ny rapport.
Blå biomasse: Tonsvis af muslinger og tang til danske spiseborde
Op til 2 mio. ton muslinger og tang kan blive det årlige udbytte fra danske farvande, konkluderer forskere, som blandt andet peger på, hvordan politikere kan fremme grønne fødevarer fra havet.
KRONIK: Supplér IPCC’s regnemodel med Real Climate Impact
Anker Jacobsen, civilingeniør og direktør for Ammongas A/S Illustration: Ammongas Den internationale klimaorganisation under FN har for år tilbage arbitrært valgt at fokusere på b…
Over 2,5 milliarder mennesker risikerer at miste adgang til drikkevand
20 procent af verdens grundvandsboringer er i fare for at tørre ud og kan i værste fald føre til konflikter, store strømme af klimaflygtninge og en stigende ulighed, advarer forskere.
Metanudledningen stiger: Halvdelen kommer fra økosystemer til havs
Udledningen af metan er størst ved vand- og havmiljøer, der er påvirkede af menneskelig aktivitet, viser ny undersøgelse.
Energiforbruget faldt 8,5 pct i corona-året 2020
Lavere forbrug af olie, gas og kul medførte et fald på 12 pct. i udledningen af CO2 fra energiforbruget, fremgår det af en foreløbig energistatistik fra Energistyrelsen.
Når havet stiger, opstår spøgelsesskove af døde træer
Saltvand i jordbunden har været med til at slå skovområder langs den amerikanske østkyst ihjel, konkluderer et ph.d.-projekt. En skov fra undersøgelsen er skrumpet med ti procent.