Pesticiders skade på bier er fordoblet
Stigningen skyldes, at moderne pesticider er mindre skadelige for pattedyr, men mere giftige for bestøvere og hvirvelløse dyr.
Grødeskæring i vandløb og søer kan ske mere skånsomt med pincet
En såkaldt grødepincet har flere steder løst op for en konflikt mellem landbrug og miljøbeskyttelse. Pincetten er ikke et vidundermiddel på alle planter og strækninger, men den ville givet være mere udbredt, hvis flere kommuner kendte til den.
Ugens debat: Hvor naturlig skal en skov egentligt være?
På Ingeniørens forside i sidste uge kritiserede fagfolk statens skovdrift for at skade biodiversiteten og være i strid med lovgivningen. Mange læsere var ikke helt med på tanken om, at skov ikke nødvendigvis er natur.
DEBAT: Stop for produktion fra danske skove vil både skade klima og biodiversitet
Anker Jacobsen, civilingeniør, direktør for Ammongas A/S Illustration: Ammongas Med den hastige vækst af Jordens ørkenområder m.v. er de fleste enige om, at klimaet og dermed luft…
Israel afspærrer kyster efter olieudslip: Oprydning kan tage flere år
Oprydningsarbejdet vil koste et tocifret millionbeløb og have store konsekvenser for dyreliv og natur langs kysten, oplyser myndighederne.
FN advarer: Menneskets ødelæggelse af naturen er ‘meningsløs og selvmorderisk’
En ny rapport fra FN gennemgår menneskets rolle i klimaforandringerne og fremlægger konkrete tiltag, der kan være med til at rette op på skaderne.
Tørke i Tyrkiet: Istanbul kan være uden vand om 45 dage
Den værste tørkeperiode i Tyrkiet gennem 10 år betyder, at landets storbyer snart løber tør for vand. På samme tid vokser risikoen for en fejlslagen høst.
Et årti med fest og ballade: Tiden efter corona kan blive som i 1920’erne
Verden har tidligere haft økonomiske og kulturelle opsving efter store kriser med krig eller sygdom.
Varmere vintre: Flere trækfugle forurener søerne
De højere vintertemperaturer giver problemer for landets søer. Blandt andet fordi flere trækfugle sover på vandet.
Forsker om ny biodiversitetspakke: Statsskovene kan ikke stå alene
Regeringen har vedtaget en ny biodiversitetspakke, der skal skabe 13 nye naturnationalparker. Det vigtigste bliver dog at kunne få de private jorder med i parkerne, vurderer miljøøkonom med speciale i biodiversitet.
Leder: Giv nu dansk kød en ny status
En retfærdig harme er rullet ind over Danmark i kølvandet på det skandaløse grundlovsbrud ved straks-nedlukning af minkerhvervet i Danmark. Men når man skraber den åbenlyse skandale væk, k…
Kritik af regeringens grønne skattereform: ‘Det er hamrende uambitiøst’
Erhvervslivet skal betale mere for fossile brændstoffer, men der mangler en CO2-afgift i regeringens grønne skattereform, lyder kritikken.
Rapport: Megaprojekter risikerer at skubbe verdens skove forbi »farligt vendepunkt«
Enorme vej-, minedrift og energiprojekter planlægges eller er ved at blive bygget i nogle af verdens vigtigste skovområder. »De her store projekter kan skubbe os over kanten,« lyder det fra medforfatter på ny rapport.
Klimarådet: Vi kan vådlægge over fire gange mere lavbundsjord, end regeringen foreslår
170.000 hektarer lavbundsjorder kan bringe os en femtedel af vejen til Danmarks CO2 mål.
Minkindustriens endeligt er godt for klima, luftkvalitet, sundhed og miljø
Uden minkindustrien falder landbrugets CO2-udledning med halvanden procent. Samtidig kan Danmark komme tidligere i mål med opfyldelsen af EU’s ammoniakkrav.