Sammenligner ærter og oksekød: CO2-regnskabet for forbrug rammer skævt Når Energistyrelsen regner ud, hvad forbruget af importvarer koster i CO2, sidestilles forskellige varer som ærter og oksekød, selvom deres klimaaftryk er vidt forskellige. Derfor er regnestykket langtfra præcist, påpeger Klimarådet.
Blå biomasse: Tonsvis af muslinger og tang til danske spiseborde Op til 2 mio. ton muslinger og tang kan blive det årlige udbytte fra danske farvande, konkluderer forskere, som blandt andet peger på, hvordan politikere kan fremme grønne fødevarer fra havet.
Afrikas store aber mister deres leveområder Klimaforandringer, landbrug og befolkningsvækst er skyld i, at et sted mellem 85 og 94 procent af de store afkikanske abers habitater kan forsvinde inden for 30 år.
KRONIK: Supplér IPCC’s regnemodel med Real Climate Impact Anker Jacobsen, civilingeniør og direktør for Ammongas A/S Illustration: Ammongas Den internationale klimaorganisation under FN har for år tilbage arbitrært valgt at fokusere på b…
EU: Gamle regler for genteknologi bør laves om EU-Kommissionen vil nytænke reguleringen af genteknologi til fødevarer og medicin. Hovedpunktet er, at nye genteknikker skal have egne regler.