Techtopia #207: Big data gør gartneri til bæredygtig fabrik
Fremtidens landbrug spirer frem hos Nordic Harvest i et lagerhal i København. Her står planterne på hylder i etager på op til ti meters højde.
I Finland brygger de lækker kaffe - som aldrig har været i nærheden af en kaffebønne
Målet med nyt projekt er at gøre produktion af kaffe mere bæredygtigt.
Efter bundkarakter til dansk natur: Her er tre områder, der faktisk går frem
Danmarks nationalparker bør lade sig inspirere af de gode eksempler, siger ekspert.
EU åbner døren på klem for GMO-afgrøder: ’Som forsker er jeg slet ikke bekymret’
Ti genmodificerede afgrøder er for nylig blevet godkendt til brug i Europa.
Nu kan du hjælpe Nasa med at finde deres flotteste satellitfoto
Snelandskab i Sibirien, marker i den egyptiske ørken og et floddelta i Mississippi er blandt finalisterne.
KU-forskere: Rådne planterester er eminente til at lagre klimafjendske kulstoffer
Svampe og bakterier er ikke kun onde udledere af CO2. Brugt på den rigtige måde kan de yde effektive bidrag til kulstoflagring i landbrugsjord, understreger forskning fra København og München.
Tang, muslinger og søpølser: Vi kan spare masser af CO2 og få et renere havmiljø, hvis vi bruger havets superhelte
Vi kan hente millioner af ton mad og foder fra de danske farvande, viser en ny rapport.
Sammenligner ærter og oksekød: CO2-regnskabet for forbrug rammer skævt
Når Energistyrelsen regner ud, hvad forbruget af importvarer koster i CO2, sidestilles forskellige varer som ærter og oksekød, selvom deres klimaaftryk er vidt forskellige. Derfor er regnestykket langtfra præcist, påpeger Klimarådet.
Forskere: Mikroorganismer kan brødføde 10 gange flere end planter
Mikroorganismer vil kræve mindre plads, mindre vand og mindre gødning. Men der er langt til den store skala.
Blå biomasse: Tonsvis af muslinger og tang til danske spiseborde
Op til 2 mio. ton muslinger og tang kan blive det årlige udbytte fra danske farvande, konkluderer forskere, som blandt andet peger på, hvordan politikere kan fremme grønne fødevarer fra havet.
Afrikas store aber mister deres leveområder
Klimaforandringer, landbrug og befolkningsvækst er skyld i, at et sted mellem 85 og 94 procent af de store afkikanske abers habitater kan forsvinde inden for 30 år.
KRONIK: Supplér IPCC’s regnemodel med Real Climate Impact
Anker Jacobsen, civilingeniør og direktør for Ammongas A/S Illustration: Ammongas Den internationale klimaorganisation under FN har for år tilbage arbitrært valgt at fokusere på b…
DEBAT: Landbrugsjord har stort potentiale for CO2-lagring
At opbygge landbrugsjordens indhold af humus er et overset perspektiv i kampen for at omstille dansk landbrug til en bæredygtig fremtid, mener konsulent.
Klimafiks har en ulempe: Forskernes bøvsestopper dur ikke til økologiske køer
Forskere forsøger at nedbringe de økologiske køers metanudslip ved at give dem æteriske olier.
EU: Gamle regler for genteknologi bør laves om
EU-Kommissionen vil nytænke reguleringen af genteknologi til fødevarer og medicin. Hovedpunktet er, at nye genteknikker skal have egne regler.