LEDER Kapitalinteresser bag forskning skal frem i lyset
Stoppet for russisk gas har sammen med klimakrisen sat udviklingen af en bæredygtig energiforsyning på speed. Aldrig før har man diskuteret og kæmpet så intenst om, hvilke teknologier der ska…
FN-chef i opråb på klimatopmødet: Kom nu med den klimahandling, som mennesker og planeten så desperat har brug for
Tilliden mellem de rigeste og fattigste lande er nået et lavpunkt på klimatopmødet, der ellers burde nærme sig sin afslutning.
SYNSPUNKT Møller skal ikke stå stille: De kan lave brint til tyskerne
Synet af vindmøller, der står stille, selvom vinden blæser kraftigt, er et trist et af slagsen, lyder det fra brancheorganisation.
SYNSPUNKT Et vigtigt værktøj i fremtidens fødevareproduktion: CRISPR
Hvis vi skal i mål med ambitionen om at brødføde en støt voksende befolkning i verden med sunde, sikre og bæredygtige fødevarer, kræver det, at vi har mulighed for på forsvarlig vis at brug…
LEDER Her er 7 ufravigelige punkter til det kommende regeringsgrundlag
Et enkelt mandag adskilte ved det netop overståede folketingsvalg rød og blå blok - hvis ellers man tæller Lars Løkke Rasmussens parti Moderaterne med til blå blok. Både han, de Radikale og…
SYNSPUNKT SF: Spildevand skal højere på den politiske dagsorden
Interessen for vores forsyningsvirksomheder har nok ændret sig en del siden Ruslands modbydelige invasion af Ukraine for et halvt år siden. Opmærksomheden på omstillingen af varmeforsyningen ha…
Fremtidens landbrug: Små robotter og mariehøner passer vildtvoksende marker
Ingeniøren har bedt en dansk udvikler af robotter give sit bud på landbruget anno 2072. Krystalkuglen viser nye marker - også under jorden.
Se før og nu: Tusinder af gamle fotos viser schweiziske gletsjeres forandring
Glaciologer har brugt 21.703 billeder for at genskabe det schweiziske gletsjerområde for 85 år siden, og resultatet viser, at gletsjerarealet er skrumper hastigt.
Astronauter skal dyrke cannabis på ISS: Drivhus med hamp for første gang i rummet
Drivhuset skal hjælpe med at forbedre forskningen inden for planteproduktion i rummet.
Mangel på arbejdskraft: Britisk robot høster grønne asparges
Markedet for landbrugsrobotter er stille og roligt på vej frem. Den britiske asparges-plukker kan kører 16 timer i døgnet og dermed spare på den menneskelige arbejdskraft.
Kviktest til køer forhindrer, at mælk bliver hældt i kloakken
Elektroingeniør Tomas Ussing har udviklet en test, som viser landmanden, om koen skal behandles for yverbetændelse eller ej. Målet er at spare antibiotika og spildt mælk.
Ransomware-angreb lægger landbrugs-gigant ned midt i højsæsonen
Amerikanske Agco, der udvikler landbrugsmaskiner, er blevet ramt af et ødelæggende ransomware-angreb, der har sat en stopper for al salg midt i høstsæsonen.
Energistyrelsens klimastatus: Vi er stadig 10 millioner ton CO2e fra klimamålene i 2030
Danmark er nærmere målet end ved sidste års fremskrivning, men der mangler stadig at findes reduktioner svarende til 13 procentpoint i 2030.
Internet of Bees: Svenske bistader overvåges digitalt
Svenske BeeLab har udviklet en teknologi, der kan holde øje med de svenske bier. Nu har projektet også fået penge til at sprede det til landets andre bistader.
Niras om ukrainske ansatte: »Vi kan kun gisne om, hvad der foregår«
Flere ingeniørvirksomheder står lige nu overfor at have ansatte, der er fanget i Ukraine. Og mens situationen udvikler sig time for time, bliver kommunikationen med de ansatte sværere.