Dansk ingeniør i London: »Brexit og corona er en giftig cocktail for Storbritannien«
Om en måned kapper Storbritannien definitivt tøjret til EU. Økonomisk kaos truer, vurderer Karsten Meyer, som efter 20 år i landet har valgt at vende tilbage til Danmark. Siden brexitafstemningen er antallet af danske ingeniører i landet halveret.
Discovery sælger OL-rettigheder til DR og TV 2 - recordere.dk
DR og TV 2 sublicenserer tv- og digitale OL-rettigheder for 2022 og 2024 af Discovery
Nyt studie: Papirgenanvendelse er kun så grønt som energien bag
Forskere fra Yale og University College London konkluderer, at hvis alt affaldspapir blev genanvendt, så ville de globale CO2-emissioner ikke falde, men stige. DTU-professor fortæller dog, at billedet kan se anderledes ud i fremtiden.
Lydbølgers hastighed er bestemt af kvantefysik
En overraskende formel for lydbølgers hastighed sætter den øvre grænse til omkring 36.000 m/s i metallisk hydrogen.
Se en svensk selvkørende lastbil drøne rundt på ’Top Gear’-banen - recordere.dk
Det tog lidt over to minutter og fireogfyrre sekunder for Pod’en fra Einride at køre banen rundt. Når selvkørende lastbiler begynder at indtage de danske veje, er der en god chance for, at de er bygget hinsidan. På den anden side af Øresund er de langt fremme med autonome transportkøretøjer, og nu er der endda […]
Verdens bedste naturbilleder er kåret: Her er 8 af de mest spektakulære
En truet tiger i et intimt øjeblik og en isbjørn fanget i et cirkus-show er blandt vinderne.
Danske forskere i Science: Fastoxid-elektrolyse kan vinde teknologikampen om power-to-x
I en artikel i Science argumenterer danske universitets- og industriforskere ivrigt for, at fastoxid-elektrolyse (SOEC) til omdannelse af vedvarende energi til kemiske brændstoffer er konkurrerende teknologier overlegen.
Morgen-briefing: Alibabas cloud-forretning styrer mod sit første overskud / Nyt legal tech-projekt vil lette informationssøgning for jurister / Uber genvinder sin London-licens
Morgen-briefing: Alibabas cloud-forretning styrer mod sit første overskud / Nyt legal tech-projekt vil lette informationssøgning for jurister / Uber genvinder sin London-licens
Zombie-brande i Arktis udledte fem gange danmarks CO2-udslip
Klimaforskere er overraskede, alarmerede og dybt bekymrede over rekordhøje CO2-udledninger fra Arktis. Nyeste tal viser 35 procent stigning efter et rekordår.
Debat: 5G – hvem skal bestemme?
Med det nye 5G-netværks store hastigheder og relativt korte rækkevidde opstår helt nye muligheder for at oprette lokale netværk, der måske kun dækker en produktionsvirksomhed eller et tv-studie. Men hvem skal have kontrollen med sådan et netværk, og skal der reserveres speciel båndbredde til det? TV 2 og Teleselskabet 3 diskuterer her, hvad båndbredde, tilgængelighed og sikkerhed betyder, og hvem de mener skal have styr på det hele. 5G kan blive den professionelle, trådløse service, vi har sukket efter. Men det afhænger af telesel- skaberne, mener TV 2. Teleselskabet 3 mener, at private 5G-net er fint – bare ikke på 3,5 GHz-båndet.
Oversigt: Alt indhold på dansk Disney+ - recordere.dk
Her er det danske katalog på streamingtjenesten Disney+ for premieredatoen
Direktør: Virksomheder bliver mere effektive, når medarbejderne bliver ejere
Produktiviteten og medarbejdernes motivation stiger, når de får lov at eje en del af deres arbejdsplads. Derfor skal vi bruge coronakrisen til at gøre det nemmere at give medarbejdere ejerskab til arbejdspladsen, mener direktøren for Tænketanken Demokratisk Erhverv
Nyt jysk trafikknudepunkt sætter fart på det danske forskningsnet
Internetforbindelserne på de danske universiteter bliver nu opgraderet med nye fiberforbindelser, så den internationale trafik samles i en enkelt netværksinfrastruktur. Samtidig overtager Esbjerg rollen som trafikknudepunkt for den danske internettrafik til udlandet.
Kan downloade alt på Netflix på ét sekund: Ny verdensrekord i hurtigt internet
Rekorden viser, at vi har plads til mere udvikling indenfor teknologi, siger dansk ekspert.
Buldrer gennem fiberoptisk mur: Sender 178 terabit i sekundet
En forskningsgruppe fra UCL i London er lykkedes med at sende data med 178 terabit i sekundet med et konventionelt fiberoptisk kabel. Den nye britiske verdensrekord cementerer et teknologiskift, der har været undervejs i ti år.