Giftige kemikalie-cocktails hænger tungt i luften over verdens storbyer
Forskere har undersøgt, hvordan forskellige kemikalier ‘smelter sammen’ og bliver mere giftige.
Millioner af mennesker mangler rent drikkevand: Her er tre teknologier, som kan redde verden fra at dø af tørst
Vand taget ud af den blå luft og renset toiletvand er blandt buddene på at løse drikkevandsproblemet.
Nyt studie: Papirgenanvendelse er kun så grønt som energien bag
Forskere fra Yale og University College London konkluderer, at hvis alt affaldspapir blev genanvendt, så ville de globale CO2-emissioner ikke falde, men stige. DTU-professor fortæller dog, at billedet kan se anderledes ud i fremtiden.
Danske forskere i Science: Fastoxid-elektrolyse kan vinde teknologikampen om power-to-x
I en artikel i Science argumenterer danske universitets- og industriforskere ivrigt for, at fastoxid-elektrolyse (SOEC) til omdannelse af vedvarende energi til kemiske brændstoffer er konkurrerende teknologier overlegen.
Nyt jysk trafikknudepunkt sætter fart på det danske forskningsnet
Internetforbindelserne på de danske universiteter bliver nu opgraderet med nye fiberforbindelser, så den internationale trafik samles i en enkelt netværksinfrastruktur. Samtidig overtager Esbjerg rollen som trafikknudepunkt for den danske internettrafik til udlandet.
Danmark falder bagud på 7 ud af 11 teknologiske områder
“Danmark er måske slet ikke så teknologisk konkurrencedygtig, som vi går og tror”. Sådan lyder en af hovedkonklusionerne i en ny rapport fra ATV om Danmarks teknologiske styrkepositioner. Novozymes advarer mod forsat udsultning af STEM-forskningen
Leder: Rumforskere sætter Danmark på forsiden og strøm til grundforskningen
Det er sjældent, at dansk forskning rydder forsiden hos et af verdens mest anerkendte videnskabelige tidsskrifter, Science. Men det skete for nylig – ganske velfortjent. Danmarks hidtil dyreste …
Brexit: Den europæiske forskning ender som taberen
Usikkerheden om fremtiden for de europæiske forskere vokser. Hvis briterne forlader EU med et no-deal Brexit, vil det få store konsekvenser for forskningen.
Comal: Det danske programmeringssprog, som udfordrede Basic
En drengs tidlige computer-fascination, en seminarielærer i Tønder, selvlærte kodeinteresserede elever samt en sjat øl er ingredienserne til et dansk programmeringssprog, som især dominerede i 1970'erne og 1980'erne.
Det danske programmeringssprog som udfordrede Basic
En drengs tidlige computer-fascination, en seminarielærer i Tønder, selvlærte kodeinteresserede elever samt en sjat øl er ingredienserne til et dansk programmeringssprog, som især dominerede i 1970'erne og 1980'erne.
Enorme sværme af krebsdyr fjerner milliarder tons CO2 fra atmosfæren
Men krill trues af fiskeri og fisk på flugt fra varmere vand.
Kronik: Træbygninger kan føre til altødelæggende bybrande
Kristian Hertz er professor, og Lars Schiøtt Sørensen, Luisa Giuliani og Frank Markert er lektorer ved DTU Byg. Illustration: Privat I generationer er centrale dele af vore byer hove…
Med 429 km/l er DTU-studerende europamestre i øko-bykørsel
DTU-bilen ’Dynamo’ forbedrede sin rekord fra sidste år med 50 km/l og genvandt konkurrencen for biler i bytrafik i den europæiske udgave af årets Shell Eco-marathon.
Forskere vil erstatte Trumps mur med en energikorridor
Grænseområdet mellem USA og Mexico er velegnet til generere energi ud fra sol, vind og naturgas. Det kan skabe et nyt vækstområde.
Regeringen lover bedre tider for hovedstadens bus- og togpendlere
Nyt selskab skal få køreplaner og priser til at hænge bedre sammen, som dog freder mylderet af ejere metro, letbane, bane og tog.