LEDER Vis os de 70 procent inden I lover verden 80 procent
Shoot for the moon - if you miss you will end among the stars. Hvis det ikke var fordi, du ikke ender i nærheden af stjernerne, hvis du ikke engang er nået månen, så er ordsproget en fin påmi…
Læserne: Sådan kan vi spare på strømmen
Elpriserne løber løbsk. Så vi bad læserne give deres bud på, hvordan vi sparer på el. Flere gode tekniske fif kom frem.
Fagligt talt: Energihøstning fra vibrationer ved hjælp af elektromagnetisme
Som alternativ til batterier kan man høste energi direkte fra omgivelserne og på den måde levere strøm til sensorer.
Farlig cocktail: Tage og solcelleanlæg øger risikoen for brandspredning
Både forskning og konkrete brande viser, at en brand kan brede sig voldsomt under tagmonterede solceller, selvom tagkonstruktionerne overholder alle brandkrav. Manglende lovgivning betyder nemlig, at solcellerne ikke betragtes som en del af bygningen.
Ugens debat: Hvorfor ikke lægge solceller på alle offentlige bygninger?
»Solenergi er essentielt for at kunne gøre EU uafhængig af russisk naturgas,« skriver EU-Kommissionen i en ny plan, der foreslår, at alle egnede offentlige bygninger har solceller installeret på taget inden 2025. Læserne på ing.dk diskuterede tidligere på året solceller på alt nybyggeri. Når det gælder offentligt byggeri, er læserne enige: Sæt i gang.
Står det til Bruxelles er der solceller på alle offentlige bygninger inden tre år
Et udkast fra EU-kommissionen foreslår, at egnede offentlige bygninger skal have solceller installeret på taget inden 2025.
LEDER: Individuelle varmepumper på vores huse er for dyre, kortsigtede og miljøskadelige
I et nybyggeri i Helsinge nord for København er et dusin boliger udstyret med hver deres varmepumpe. Det kan umiddelbart virke som en god løsning: Det er teknisk ukompliceret at opføre hver hus …
Regeringen: el fra landmøller og solceller skal firedobles inden 2030
Tirsdag formiddag er regeringen klar med et ny udspil på energiområdet. Her er det målet, at el produceret af vindmøller og solceller på land firedobles inden 2030.
Mirakelkur eller rent bluff? Her er de teknologier, som på papiret skal afblæse klimakrisen
Danmark satser på benhårdt teknologier, men kan de bremse den globale opvarmning i tide?
Vindmøllebranchen ryster på hovedet af Energinets markedsdesign for energiøerne
Energinet vil oprette særskilte budzoner til de kommende energiøer, men det kommende markedsdesign vil betyde, at vindmøllestrømmen oftest afregnes til lavest mulige pris. Og det truer vindmølleudviklernes investeringslyst i det enorme projekt.
Region H stopper planlagte solcelleprojekter for mindst 75 mio kr
Folketingets aftale om, at regioner ligesom kommuner skal danne separate selskaber, hvis de vil opstille solceller, betyder at Region H nu vil droppe størstedelen af sine solcelleprojekter. Lovgivning bør ændres, mener professor i energiplanlægning.
Leder: Teknologisk klimafiks kræver klar strategi nu
Mens Samsø blev sat til vægs af Bornholm i den aktuelle genåbning, hvor kun solskinsøen får lov til at være eksperimentarium for resten af landet, er begge ø-samfund relevante i den aktuelle…
Ugens debat: Skal varmepumpen ind i stedet for fyret?
En lavere fremløbstemperatur er ingen hindring for at udskifte olie- eller gasfyr med varmepumpe, lyder det fra Teknologisk Institut. Som altid, når det handler om varmepumper, fik det budskab mange læsere til at give deres besyv med i debatten på ing.dk.
Debat: EU’s kemikaliestrategi kan spærre for teknologisk innovation
EU’s kommende kemikaliestrategi ser bort fra, at mange farlige kemikalier er uundværlige og ikke nødvendigvis udgør en risiko.
Ugens debat: Bør solcellerne brænde elafgifterne af?
Energistyrelsen forventer, at solcellekapaciteten i det danske energisystem over de næste fem år vil blive femdoblet. Det fik læserne på ing.dk til at diskutere bl.a. afregning og elafgifternes fremtid.