Spørg Fagfolket: Hvad kræver det at få solceller i ejerforeningen?
En læser vil gerne vide, hvor mange solceller der skal til pr. lejlighed i en boligforening, og hvad det ellers kræver. Det svarer energirådgiver på.
Første udspil til en klimahandlingsplan: Op til hver 4. olie- og gasfyr skal skrottes
Dyrere olie og gas kombineret med billigere el til elvarme, samt tilskud til varmepumper skal få sendt op til 120.000 opvarmingsfyr baseret på fossile brændsler til skrotning.
Museet, hvor alle kan se ind i fremtiden, er blevet en turistmagnet
Et museum for ting, som sker om 100 eller 1000 år – Berlins nye attraktion er allerede blevet byens nye turistmagnet.
Kontanter til naboerne skal give mere grøn energi
Ret til få købt sit hus, årlige betalinger, forbedret kompensation for tab af ejendomsværdi og kontant betaling til kommuner, hvor der opstilles vindmøller og solcelleanlæg, skal gøre det lettere at få opstillet vindmøller, solceller og andre grønne energianlæg.
Leder: Varmt velkommen til kommercielle havmøller og Googles solceller
I de seneste måneder er det gennembrud inden for vedvarende energi, som mange har spået i en årrække, endelig kommet: Private investorer har bedt om lov til at opføre vindmøller og solceller …
Endelig virker CO2-kvoterne: Forurening er blevet så dyr, at kulkraften går på standby
Prisen for at få lov til at udlede CO2 i Europa er steget så meget, at kulkraft er blevet en underskudsforretning, og udslippet rasler ned.
Leder: Pluk nu de lavthængende klimafrugter først
I denne avis udfolder vi den fornyede hype om at rense CO2 ud af kraftværkers røg og lagre den dybt i undergrunden. Inden vi vender tilbage til, hvorfor det ikke må blive en syltekrukke for de t…
Spørg Fagfolket: Hvorfor staller et fly?
Hvilke betingelser skal være opfyldt, før et fly havner i et stall? Det svarer flyingeniør Lars Illum Jørgensen på.
Solceller kan kobles på vindmøllers infrastruktur med minimalt tab
Nye beregninger fra vind- og soludvikleren European Energy viser, at det ikke kræver ekstra transformerkapacitet at koble solcelleanlæg på eksisterende vindkraft-infrastruktur – men lovgivningen står i vejen.
Solcelleejere får grønt lys til at slæbe minister i retten
Solcelleejerne i foreningen Denfo har fået anerkendt søgsmålskompetence i en sag om, hvordan solcellerejerne bliver betalt for deres strøm.
Grøn omstilling i fare? Fjernvarme står ved en skillevej
Prisstigninger, effektiviseringskrav og tab af tilslutningspligt udfordrer fjernvarmen, som også presses af individuelle teknologier. Eksperter og branche frygter, at det kan bremse den grønne omstilling.
Spørg Fagfolket: Hvorfor skubber man ikke rumskrottet ned mod Jorden?
Ville det ikke give mening at rydde op i rummet ved at skubbe rumaffaldet ned mod Jorden, hvor det ville brænde op? Det svarer DTU Space på.
Fjernvarme Fyn: Varmepumper eller biomasse - vi kender ikke reglerne
Ejeren af det kulfyrede kraftværk på Fyn overvejer både kraftvarme produceret med biomasse og varmepumper til at komme af med fossilerne, men mener ikke, at energiforliget giver klarhed for nogen af løsningerne.
Biomasse eller varmepumper? I Esbjerg står slaget om fremtidens fjernvarme
Ørsted og fjernvarmeselskabet Din Forsyning i Esbjerg er ikke enige om, hvordan den optimale fjernvarmeforsyning ser ud, når varmen fra det kulfyrede Esbjergværk inden længe skal erstattes. Men de skal snart tage en beslutning
DTU’s nye supercomputer skal regne på batterier og solceller
Klynge-arkitektur giver DTU Fysik mest computerkraft for pengene.