I fars fodspor: Svensk genetiker vinder Nobelprisen i medicinVi mennesker går stadig rundt med dna fra vore neandertal-forfædre, der påvirker vores liv. Og for den opdagelse får svenske Svante Pääbo nu Nobelprisen.
Implantat af grisehud giver blinde synet tilbageSvenske forskere har skabt en kunstig hornhinde, der foreløbig har hjulpet 20 blinde og synshandicappede med at se.
Blodprøve identificerer risiko for AlzheimersEn nyudviklet blodprøve koster en tiendedel af en hjernescanning.
Chef for nyt dansk stamcellecenter: Tiden er inde til at reparere organerStamcelleforskningen er gået ind i ny æra fra grundforskning til anvendelse. Men det skal både forskere og virksomheder lige lære, understreger CEO for nyt, dansk stamcellecenter.
Nobelprisen i kemi går til opfindsomt molekylebyggerværktøjNobelprisen i kemi er netop blevet uddelt, og den gik til to forskere, som hver især har udviklet værktøjer til asymmetrisk organokatalyse.
De har løst chiliens mysterie: Det er en stor videnskabelig bedriftTo amerikanske forskere fik i dag Nobelprisen i Medicin for at gøre os klogere på, hvordan vores temperatur- og følesans fungerer helt ned på mikroniveau.
Nobelprisen i medicin går til opdagelsen af berørings- og temperaturreceptorerTo forskere deler årets nobelpris i medicin eller fysiologi for deres arbejde med at finde frem til de receptorer, der gør os i stand til at opleve og skelne varme, kulde og forskellige berøringer.
Nobelprisen hædrer bidrag til forståelsen af menneskets sanserTo amerikanske forskere modtager Nobelprisen i medicin og fysiologi for forskning i receptorer.
To amerikanske forskere modtager Nobelprisen i medicinTo amerikanske forskere modtager Nobelprisen i medicin og fysiologi for forskning i receptorer.
Nobelprisen i medicin er blevet afsløretForskere modtager Nobelpris for opdagelse af receptorer
Værd at Vide: Vaccineforskere bør uden tøven have nobelprisenOpfinderne af grundlaget for mRNA-vaccineteknologien bør belønnes med prisen i kemi eller medicin.
Svævende næsehorn og orgasme som ‘næsespray’ vinder gakket nobelprisHvert år bliver Ig Nobelpris uddelt til forskning, der får os til at både grine og tænke.
Verdens forskere i krise: Dyreforsøg er blevet sværere at overføre til menneskerVi har skabt unaturlige forsøgsdyr, der ligner mennesker mindre og mindre, siger ekspert.
Når mor går over tid: Antallet af dødfødte børn i Danmark er fordoblet siden 2015For få hænder og færre igangsættelser er en mulig forklaring.
Kan vi stole på fødevareforskning? Mange undersøgelser er betalt af industrienNår industrien støtter forskningen, bliver resultatet oftere til deres fordel.