LEDER Kapitalinteresser bag forskning skal frem i lyset
Stoppet for russisk gas har sammen med klimakrisen sat udviklingen af en bæredygtig energiforsyning på speed. Aldrig før har man diskuteret og kæmpet så intenst om, hvilke teknologier der ska…
Falck sender droner til Grønland
Falck og Det Grønlandske Sundhedsvæsen afprøver brugen af droner til at transportere medicin mellem byer og bygder.
Faglig talt: Syntetisk blodforsyning til 3D-vævsmodeller kan styrke biologisk forskning
Vævsmodeller er dyrkede væv af menneskeceller, som efterligner funktionerne af organets væv i kroppen. De er af stor værdi ved afprøvning af ny medicin, undersøgelse af mulige miljøgifte, og…
Droner skal transportere mennesker og medicin
Falck vil sende droner med mennesker og blodprøver i luften for at give patienter hurtigere diagnose og bedre behandling. TDC Erhverv leverer 5G-teknologien. Et ambitiøst projekt sigter på, at man i 2025 er i stand til at transportere mennesker med droner.
BAGGRUND: Fluorstoffer er unikke forureninger, der aldrig forsvinder
PFOS har en kemisk struktur, der giver unikke egenskaber. Men den forlader ikke kroppen, hvor den påvirker hormoner og forringer sædkvaliteten.
Fejlramt slettejob lammede coronapasset i 9 timer
Nytårsaftensdag kunne flere tusinde danskere ikke fremvise deres coronapas. En rapport sendt fra leverandøren, Trifork, til Sundhedsdatastyrelsen viser, at et slettejob var skyld i fejlen.
Svævende næsehorn og orgasme som ‘næsespray’ vinder gakket nobelpris
Hvert år bliver Ig Nobelpris uddelt til forskning, der får os til at både grine og tænke.
Danske forskere bryder blod-hjerne-barrieren med ‘medicinlastbiler’
Et dansk forskerhold har haft succes med at bryde gennem blod-hjerne-barrieren, der tidligere har været svært fremkommelig, da man ikke har vidst, hvordan man skulle passere den tætte membran. Det kan bidrage til behandlingen af sygdomme i hjernen - for eksempel en tumor.
DHL dropper pakkedroner
DHL følger nu i kølvandet på den britiske afdeling af Amazon Prime Air, men tager skridtet videre og stopper fuldkommen udviklingen af deres “pakke-coptere”.
Forskere afslører mysterium om træers vækst
Med en genteknologisk metode er det nu for første gang muligt at se ind i planters byggeproces. Den nye forskning i planters cellevægge udført af blandt andre Københavns Universitet åbner op for at skabe stærkere byggematerialer og mere klimaeffektive træer.
Nu skal færdselsloven ændres, så dine pakker kan leveres af en robot
Selvkørende køretøjer er på vej og kan være på fortovene fra 1. januar 2021. Hos DI Transport glæder man sig over, at der nu tages hul på teknologien i Danmark.
Australske forskere måler verdens hurtigste internethastighed
Australske forskere har målt verdens hurtigste internethastighed, der kan være med til at forme, hvordan fremtidens uddannelser og e-handel kommer til at se ud.
Dansk læge efter afsløring af kontroversiel kræftklinik i USA: ‘Det er en klassiker herovre’
Tre uhelbredeligt syge danskere har fået udokumenteret, milliondyr behandIing i Californien.
Corona giver nyt liv til robotter
I første omgang er det især desinfektion og transport af varer lokalt, som rykker, men fremtiden kan give et boom til mange typer af robotter - også til overvågning.
Hvad kan 9.479 hjerner i en kælder på Fyn sige om vores intelligens?
På Syddansk Universitet står verdens største samling af menneskehjerner.