LEDER Vi overser de usexede teknologier i den grønne omstilling
EU’s beslutning om stop for salg af fossile biler i 2035 er helt rigtig, men vil føre til millioner af nye elbiler de kommende år i den europæiske bilpark. Det faktum, at der skal skaffes mill…
LEDER Her er 7 ufravigelige punkter til det kommende regeringsgrundlag
Et enkelt mandag adskilte ved det netop overståede folketingsvalg rød og blå blok - hvis ellers man tæller Lars Løkke Rasmussens parti Moderaterne med til blå blok. Både han, de Radikale og…
SYNSPUNKT SF: Spildevand skal højere på den politiske dagsorden
Interessen for vores forsyningsvirksomheder har nok ændret sig en del siden Ruslands modbydelige invasion af Ukraine for et halvt år siden. Opmærksomheden på omstillingen af varmeforsyningen ha…
LEDER Vi mangler svar på sikring af vores kritiske infrastruktur
Efter at Europa har lagt sig i overhalingsbanen for på rekordtid at sikre en energiforsyning uafhængig af russisk gas, venter der en diskussion af sårbarheden i andre vitale funktioner. I slutni…
Fagfolk om dansk drikkevandsekspertise: ‘Området er underprioriteteret’
Rundspørge viser, at eksperter undrer sig over, at Danmark ikke har satset langt mere på forskning i drikkevand. Der er kun mellem en til to fuldtidsstillinger på lektor/professorniveau inden for vandforsyning.
GSMA vil have bredere brug af teknologi for at opnå klimamål
Mats Granryd, generaldirektør for industrigruppen GSMA, advarer om, at verden måske ikke når FN’s mål om nul CO2-aftryk i 2050, hvis ikke vi implementerer smart teknologi. Organisationens forskning viser, at netop brugen af smart teknologi kan bidrage til opnåelse af målet med helt op til 40 procent af den samlede nødvendige nedgang. Eksisterende mobilteknologier kan […]
Read More…
.
Kronik: Et klimarigtigt landbrug kræver masser af teknologi – og meget af det kender vi ikke endnu
Jørgen E. Olesen er professor og institutleder ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet Illus.: Privatfoto De igangværende forhandlinger om en klimaplan for landbruget under…
Millioner af mennesker mangler rent drikkevand: Her er tre teknologier, som kan redde verden fra at dø af tørst
Vand taget ud af den blå luft og renset toiletvand er blandt buddene på at løse drikkevandsproblemet.
Godt nyt for dine øjne: Nye OLED-skærme udsender mindre blåt lys
Bedre nattesøvn og mindre digital øjentræthed. Det håber skærmproducenter som LG og Samsung at opnå ved at skifte fra konventionelle LED og LCD -skærme til OLED.
Leder: Giv nu dansk kød en ny status
En retfærdig harme er rullet ind over Danmark i kølvandet på det skandaløse grundlovsbrud ved straks-nedlukning af minkerhvervet i Danmark. Men når man skraber den åbenlyse skandale væk, k…
Efter to år på havets bund: Microsoft-datacenter virker stadig
Små datacentre under vand kan være en pålidelig og energivenlig løsning til små cloud-tjenester. For elektronikken i serverne ser ud til at klare sig bedre i lufttætte rum uden besøg af teknikere.
Cheminovas gamle gift skal varmes eller vaskes væk
Giftdepotet på Harboøre Tange blev for næsten fire årtier siden nævnt i en Shu-bi-dua-sang, og dengang havde det allerede været et problem i 25 år. Nu er der endelig udsigt – og penge - til en løsning: efter alt at dømme med opvarmning eller jordvask.
Danfoss vil være verdensførende
Danfoss har en strategi om at være nummer et eller to i verden på sit felt. Strategien drives af globale megatrends, og opkøb af virksomheder er et fast middel til at nå målet. Der er forskel på at købe små og store teknologivirksomheder, men fælles er, at det ikke bare er hjernen og ideerne, Danfoss køber, det er også medarbejdernes hjerter.