LEDER Vi overser de usexede teknologier i den grønne omstilling
EU’s beslutning om stop for salg af fossile biler i 2035 er helt rigtig, men vil føre til millioner af nye elbiler de kommende år i den europæiske bilpark. Det faktum, at der skal skaffes mill…
LEDER Her er 7 ufravigelige punkter til det kommende regeringsgrundlag
Et enkelt mandag adskilte ved det netop overståede folketingsvalg rød og blå blok - hvis ellers man tæller Lars Løkke Rasmussens parti Moderaterne med til blå blok. Både han, de Radikale og…
SYNSPUNKT SF: Spildevand skal højere på den politiske dagsorden
Interessen for vores forsyningsvirksomheder har nok ændret sig en del siden Ruslands modbydelige invasion af Ukraine for et halvt år siden. Opmærksomheden på omstillingen af varmeforsyningen ha…
Trods vejdirektorats advarsler: Brugte cortenstål i kollapset Tretten Bro
Det norske Vegdirektoratet tøvede med at godkende byggeprojektet, viser en korrespondance.
Fagligt talt: Fiskeriet smider årligt tonsvis af plastikaffald i havet
Denne Fagligt talt er skrevet af Eva Maria Pedersen, specialkonsulent, DTU Aqua Finn Larsen, seniorforsker, DTU Aqua og Henrik Gislason, professor emeritus, DTU Aqua Går man langs stranden,…
Danmark ramt af forurening: Det skal du vide om PFOS og risikoen ved at få det ind i kroppen
Det giftige stof kan påvirke kolesteroltal, fertilitet og immunforsvar, hvis for store mængder bliver lagret i kroppen.
Nobelprisen i kemi går til opfindsomt molekylebyggerværktøj
Nobelprisen i kemi er netop blevet uddelt, og den gik til to forskere, som hver især har udviklet værktøjer til asymmetrisk organokatalyse.
To år til større krav og bødestraffe: »NIS2 må ikke blive en sovepude«
Det nye foreslåede cyber- og informationssikkerhedsdirektiv træder tidligst i kraft om to år. Men med udvidede krav, flere omfattede sektorer og potentielle bødestraffe bør direktivet være på dagsordenen allerede nu, mener erhvervsjuridisk rådgiver Emil Bisgaard.
DEBAT: Landbrugsjord har stort potentiale for CO2-lagring
At opbygge landbrugsjordens indhold af humus er et overset perspektiv i kampen for at omstille dansk landbrug til en bæredygtig fremtid, mener konsulent.
Gymnastikdragter, sporvogne og skorstene: Se velfærdsstaten tage form
I 112 år tegnede Københavns stadsarkitekter skoler, elværker, renseanlæg og boliger. Ny udstilling viser, hvordan velfærdsstaten blev tegnet og tænkt.
Satellitopkoblet mikro-computer slår alarm, når vandtårnet svigter
Ingeniører Uden Grænser arbejder på at installere overvågning på vandtårne i Vestafrika, så lokalbefolkningen ikke står uden rent drikkevand. Teknologien kan også udbredes til andre områder.
Torskene kæmper for livet i Østersøen: ‘Jeg tror ikke, at vi kan nå at redde dem’
Iltsvind, orm og sult plager torskene i den østlige Østersø, som har det værre end nogensinde.
Nødvendigt at rense mere drikkevand i en årrække
Nye undersøgelser tyder på, at problemerne med nye nedbrydningsstoffer som DMS ikke har toppet, og det kan være svært og dyrt at finde nye kildepladser. Både forskere, vandsektor og myndigheder åbner for mere rensning i 5-10 år.
Se videoen: Kina fremviser prototype af superhurtigt magnettog
De kinesiske forskere fra Southwest Jiaotong University vil videreudvikle prototypen af deres nye magnettog til at nå en tophastighed på 800 km/t.
Kina præsenterer nyt højhastighedstog til at køre i ekstrem kulde
Med et unikt bremsesystem kan et nyt kinesisk højhastighedstog køre sikkert i temperaturer helt ned til -40 grader, oplyser China Railway Beijing Group.