Bots og bajere: Robotter kan hjælpe med fremtidens danske humlehøst
En robot fra Teknologisk Institut, Syddansk Universitet og RoboCluster skal være i stand til at erstatte 6 til 7 markarbejdere.
DTU Biosustain får trekvart mia. til at udvikle cellefabrikker til fødevarer og kemikalier
DTU Biosustain får kæmpe saltvandsindsprøjtning fra Novo Nordisk Fonden og skal blandt andet gøre bæredygtige fødevarer - herunder køderstatninger - mere appetitlige.
DTU Biosustain får 750 mio. kroner til at rykke produktionen af fødevarer og kemikalier ind i cellefabrikker
DTU Biosustain får kæmpe saltvandsindsprøjtning fra Novo Nordisk Fonden og skal blandt andet gøre bæredygtige fødevarer - herunder køderstatninger - mere appetitlige.
Ingeniører kårer for 20. gang i træk Novo Nordisk som landets mest attraktive arbejdsplads
I medgang og modgang har de danske ingeniører elsket Novo Nordisk gennem alle de 20 år, Ingeniøren har udgivet sin årlige Profilanalyse. Læs vinderinterviewet med medicinalkoncernens CEO, Lars Fruergaard Jørgensen.
Hvert år dør 390 millioner vilde dyr: Huskatte er et stort problem for Australiens natur
Herhjemme udgør tamkatte i naturen et minimalt problem, siger professor.
Leder: Støvet landbrugsstøtte står i vejen for fremtidens produktion
Alt imens vi vinker farvel til et Storbritannien, der trækker sig tilbage til sin ø-tilværelse på den anden side af Den Engelske Kanal, er det tilrådeligt at tænde for BBC. For mens EU-forhan…
Fire plantearter er forsvundet fra Danmark
Fire plantearter er borte med blæsten, viser en stor undersøgelse fra Danmarks Miljøundersøgelser. To karplanter, en svamp og en lavart har gjort deres retræte.
4.000 arter i farezonen: Dansk biodiversitet er forværret
Knap 42 procent af dyre-, plante- og svampearter i den danske natur er i dag registreret som rødlistede og dermed i større eller mindre grad i risiko for at uddø. På den måde er biodiversitetens tilstand dårligere end for 10 år siden.
Naturforskere: Vi har flere arter i Danmark end nogensinde før
På intet tidspunkt siden istiden har vi haft så mange forskellige planter, fugle og dyr i Danmark. Alligevel er biodiversiteten nedadgående, lyder det fra danske forskere.
Banedanmark starter undersøgelse: Hvordan klarer vi os uden Roundup?
Hvis bevoksningen ikke skal overtage de danske skinner, skal Banedanmark enten fortsætte bruge sprøjtemidlet glyphosat eller finde en afløser. Banelegemerne tager i dag imod 82 pct. af det offentlige forbrug af sprøjtemidlet.
5G er på vej: Skader mobilstråler vores insekter, fugle og planter?
På nettet er frygten for 5G stor. Vi har spurgt forskerne, om vi skal frygte strålerne.
Finanslovsaftale: Landbrug og miljøorganisationer jubler over udtagning af lavbundsjord
Ifølge aftalen, som blev forhandlet på plads i nat, skal der frem til 2030 bruges to milliarder kroner til formålet
Minister giver roe-avlere ét år mere: Så er det slut med dispensation til bidræber-pesticid
Miljøministeren forbyder neonikotinoider, som kan skade bier, på golfbaner, i potteplanter og snart også til at bejdse roefrø med. Dermed gør hun op med dispensationerne under sine forgængere.
Leder: Lad os tage en kartoffelkur for miljøet og mennesket
»I Danmark beskytter vi vores grundvand mod forurening frem for at rense det. Det gør vi, fordi vi bruger grundvandet til drikkevand, og vi ønsker, at vores drikkevand skal produceres fra renest…
Efter ti år med mikrotjenester gør chefudvikler status: Småt er godt, men…
Meget er blevet bedre og forstået i højere grad end tidligere, når det handler om mikrotjenester. Men ‘fysikkens love’ glemmes stadig og 'sagaer’ kan give bedre overblik end log-filer, mener udvikler.