Vandkrævende udvinding af grundstof: To flamingoarter i Lithium-trekanten truet af udryddelse
Hovedingrediensen i blandt andet el-bilbatterier, skader biodiversiteten i Atacama-ørkenen.
Ministeriet i kovending: Fordobler pludselig midlerne til laboratorier og udstyr
Forskere og virksomheders ønsker ser ud til at blive hørt. I 2022 skal der investeres for 134 millioner kroner i forskningsinfrastruktur, som laboratorie- og testfacilieter, mod godt 80 millioner kroner de foregående år.
Atlas viser hvordan lysforurening fra energiprojekter kan skade havmiljøet
En kortlægning af lysforurening i verdens have viser Nordsøen som udsat på grund af energiprojekter - både de vedvarende og de fossile.
Ny viden om tekstilfibre: Rumfirma bruger synkrotron til at skabe virustætte dragter
Tysk virksomhed fik den idé, at deres vaskbare renrumsdragter kunne bruges som værnemiddel i stedet for engangsudstyr. Men det skulle lige bevises videnskabeligt.
Hvordan skal vi bruge Galileo-netværket? Gode ideer kan vinde en mio euro
Har du ideer til hvordan EU’s Galileo-netværk kan bruges til bedre landbrug, mobilitet eller endda kvanteteknologier, så står EU-agenturet EUSPA klar med knap 7,5 mio. kroner i støtte.
Næsten 100 krigsskibe har haft falske positioner i AIS-system
Satellitbilleder afslører, at positionerne for skibe fra en lang række landes flåder har været spoofet i AIS-systemet. Blandt andre europæiske og amerikanske skibe er ramt.
Billigere og med tiden bedre end Hubble: Teleskop skal sendes op med gigantisk ballon
SuperBIT-projektet vil til april sende et teleskop op over 99,5 procent af Jordens atmosfære med en gigantisk ballon på størrelse med et fodboldstadion.
Når havet stiger, opstår spøgelsesskove af døde træer
Saltvand i jordbunden har været med til at slå skovområder langs den amerikanske østkyst ihjel, konkluderer et ph.d.-projekt. En skov fra undersøgelsen er skrumpet med ti procent.
Israel afspærrer kyster efter olieudslip: Oprydning kan tage flere år
Oprydningsarbejdet vil koste et tocifret millionbeløb og have store konsekvenser for dyreliv og natur langs kysten, oplyser myndighederne.
Nyt princip skal lukke robotterne ud af fabrikshallen
Efter flere års udviklingsarbejde er Capra Robotics klar til at sælge terrængående udendørsrobotter efter en helt ny opskrift.
2020 var et vildt år for rumfart: Vi sendte tre missioner til Mars og landede på asteroide
USA forbereder sig på at sende mennesker til Mars, mens Kina leder efter liv.
Satellitbilleder afslører: Tørke rammer verdens fattigste regioner
Indbyggere i fattige lande, hvor befolkningstallet er stort, er ofte nødsaget til at presse naturen mere, end den kan klare.
Brasiliens præsident kritiseres for øget skovrydning i Amazonas
Skovrydning i den brasilianske del af verdens største regnskov, Amazonas, har i 2020 nået det højeste niveau i 12 år. Flere miljøorganisationer mener, at ansvaret ligger hos den brasilianske regering og præsident Jair Bolsonaro.
Klimaforandringer får arktiske dyr til at migrere tidligere end før
Både rensdyr og kongeørne migrerer hvert år tidligere end før på grund af de stigende temperaturer i de arktiske områder.
Indlandsisen har nået point of no return
Nyt studie kortlægger en mørk skæbne for de enorme gletsjere, der indrammer indlandsisen på Grønland. Intet står til at kunne genskabe de forsvundne ismasser. Men vi må ikke kaste håndklædet i ringen.