Undervandsdrone fra DTU støvsuger fejlslagne golfbolde op af søer
Flere golfklubber har vist interesse for at genbruge golfboldene, fortæller udviklerne.
Robotter i munden: Forskere arbejder på den håndfri tandbørste
Jernoxid-nanopartikler kan både erstatte tandbørsten, tandpastaen og tandtråden.
Matter-standarden bliver forsinket - recordere.dk
Den nye standard, der bygger bro mellem intelligente enheder til hjemmet bliver først implementeret til foråret. Det var egentlig meningen, at Matter skulle lande her i andet halvår af 2021. Men sådan bliver det ikke. I stedet skal IoT-entusiaster og hjemmestyrings-nørder væbne sig med tålmodighed. Dog ikke så forfærdeligt længe. The Connectivity Standards Alliance (CSA) […]
DEBAT: Fotonik forsømmes trods enormt potentiale
Danmark er verdensførende, når det gælder forskning inden for fotonik, men vi forsømmer at omdanne vores viden til nye produkter og virksomheder.
Iron Man-skuespiller vil redde miljøet ved hjælp af nanoteknologi
Robert Downey Jr. har fundet sin indre Tony Stark; han vil redde miljøet og bekæmpe klimaforandringer ved hjælp af nanoteknologi og robotter.
Indlægget Iron Man-skuespiller vil redde miljøet ved hjælp af nanoteknologi blev først udgivet på iNPUT.
.
Hun vil printe sensorer med inspiration fra biologien
Flere danske forskningsprojekter undersøger, hvordan man kan printe elektriske komponenter til trådløse sensorer. Printet elektronik giver nemlig både fleksible strukturer og kan fremstilles billigere.
»AI skal ikke have etisk særstatus - det er et freakin’ regneark«
Skrækscenarier for AI er ren vrøvl - det er ikke mere etisk vanskeligt end alt andet, mener Chief Data Scientist Morten Middelfart.
Nye kraftige lidarsensorer risikerer at ødelægge kameraer
Nye lidarsensorer til selvkørende bil er så kraftige, at de risikerer at ødelægge kamera-sensorer. Problemet er opdaget efter en amerikansk ingeniør angiveligt har fået ødelagt sit kamera ved at tage et billede af en lidar-sensor på elektronik-messen CES i Las Vegas
Dansk forskning opklarer den klistrede frøtunges hemmeligheder
Forskergruppe har kortlagt, hvordan kemien i frøspyt ændrer sig, når den skal bruges til fluefangst. Målet er udvikling af nye typer lim.