PODCAST Sådan kan vi indfange og lagre Danmarks CO2-udledning
Det er ikke nok at begrænse vores udslip af CO2, vi er også nødt til at indfange den, lagre den eller bruge den. Hør hvordan i denne uges Transformator, som også handler om, hvorfor Novo Nordisk fonden netop har smidt 1,5 milliarder kroner i udviklingen af en dansk kvantecomputer.
Techtopia #246: Cern-skrot bliver til partikel-techno
Når Dr. Lawrence Lee møder ind på arbejde og tager sin blå CERN kittel på, er han professor i partikelfysik. Men når han går på scenen på Roskilde Festival, går han under navnet Colliderscope og laver elektronisk musik ud af gamle CERN apparater.
Techtopia #245: Rumskrald og kokain
Techtopia tog på Roskilde Festival og fik blandt andet demonstreret et lommespektrometer, der kunne analysere for kokain og andre stoffer.
PODCAST fra de mindste dele: Atomer for begyndere
I ugens episode af Transformator går vi ned i universets mindste byggesten: atomer, elektroner, kvarker og den slags. Du kan også høre om, hvorfor Apple har opgivet at tvinge dig på et autoriseret værksted for at få skiftet skærm på din iPhone.
PODCAST: Vi lever i paradis på Jorden, men langtidsprognosen er kedelig
I den nye serie ‘Sikkert og vist’ sætter Ingeniørens videnskabsjournalist Jens Ramskov fokus på, hvad videnskaben fortæller os om universet og naturens orden og udvikling. Denne gang om, hvordan Jorden opstod, og hvordan den engang vil ende sin eksistens.
Dansk astrofysiker om Kinas vellykkede Mars-landing: ‘De har fart på’
I nat lykkedes det Kina at lande et køretøj på Mars.
Dansk forsker bag Nasa-sonde byder kineserne velkommen til kapløbet om Mars: ‘En fantastisk nyhed’
I nat lykkedes det Kina at lande et køretøj på Mars.
‘Bemærkelsesværdig dårlig’: Fem problemer, der svækker Smittestop
Selvom teknologien bag Smittestop er imponerende, har appen lille effekt.
For 200 år siden forbløffede dansk forsker verden: Sådan bruger vi hans opdagelse i dag
H.C. Ørsted blev verdensberømt for sin opdagelse af elektromagnetismen.
Er magnetisk påvirkning af vand nøglen til en ny biologi?
Danske målinger af Jordens magnetfelt kan være med til at afgøre, om vand kan lagre energi. En kontroversiel påstand, som kan tænkes at revolutionere biologien.
På tide: Minister overvejer at indføre nøjagtigt dansk klokkeslæt
Mens nærmest resten af kloden anvender præcise atomure til fastlæggelse af tiden, hænger Danmark fast i en lov, hvor Solens middelposition på Bornholm definerer det eksakte klokkeslæt. Ole Birk Olesen pønser på ændring.
Din overlevelsesguide til at undvære arbejdet i ferien
Længes du midt i sommerferien pludselig tilbage til din daglige dont, så ty til denne inspirationskilde over steder, bøger og aktiviteter, der kan dulme abstinenserne.