Trådløse mini-sensorer spredes for vinden som mælkebøttefnok
Ingeniører i Washington har valgt at ‘go small’, når det gælder indsamling af sensordata over store arealer. Tusindvis af små sensorfnok kan smides ud med drone og sprede sig som… ukrudt.
Ugens debat: Hvis der er liv på andre planeter – hvorfor ser vi det så ikke?
Hvis fremmed liv skal besøge Jorden, kræver det ekstremt hurtige fartøjer. En teoretisk fysiker gennemgik på ing.dk mulighederne for at nå overlyshastighed. Læserne diskuterede derefter, hvorfor aliens overhovedet skulle være interesserede i at besøge os.
Nyt projekt skal lette dronernes liv i luften
Det vælter frem med store og små droner, men det er svært at tjene penge på de flyvende robotter. 5G-netværk, en lufthavn og et forskningsprojekt skal hjælpe teknikken og forretningsmodellerne på vej.
Techtopia #207: Big data gør gartneri til bæredygtig fabrik
Fremtidens landbrug spirer frem hos Nordic Harvest i et lagerhal i København. Her står planterne på hylder i etager på op til ti meters højde.
Brug hovedet: Mercedes vil styre bilen med tankens kraft
Den seneste udvikling i den futuristiske bil, AVTR, fra Mercedes skal gøre det muligt at kontrollere bilens brugerflade med tankens kraft. Teknologien bliver vist frem på IAA Mobility i München i denne uge.
Politikere er enige om fremtidens jernbane: Men Kattegat-forbindelse spøger i kulissen
Fremtiden for jernbanen i Danmark er uafklaret, så længe politikerne holder liv i en mulig ny vej- og jernbaneforbindelse over Kattegat.
Christian Eriksen får hjertestarter: Overvågningsteknologi skræddersyr behandlingen
Eliteidrætsudøvere med hjerteforstyrrelser får oftere behov for elektriske stød med omkring 40 joule for at genoprette hjerterytmen. Trådløs overvågning af hjerterytmen er nøglen til at forbedre implanterede hjertestartere.
Dansk kunstner skaber unikt mobilcover – og planter træer
Salget af nyt cover fra danske PanzerGlass planter træer i berømt tv-personligheds navn. Man kan ikke påstå, at en smartphones hører til i kategorien for bæredygtighed, men man kan forsøge, at rette op eller give noget igen. Nu har danske PanzerGlass indledt et samarbejde med den danske kunstner Mikael B om, at kreere et iPhone-cover, […].
Rapport: Hjertepatienter bør holde iPhone 12 på afstand - recordere.dk
MagSafe er ikke ”safe” for folk med pacemakere, hedder det i en ny forskningsartikel publiceret af den amerikanske hjerteforening AHA. At have noget, der er ens hjerte nær, er som regel ensbetydende med noget positivt. Og det er ikke spor usædvanligt, når nogens yndlingsgenstand er vedkommendes smartphone. Men for visse hjertepatienter, kan det være forbundet […]
Nyt princip skal lukke robotterne ud af fabrikshallen
Efter flere års udviklingsarbejde er Capra Robotics klar til at sælge terrængående udendørsrobotter efter en helt ny opskrift.
Ulykke efterlod 20-årige Joe forbrændt over hele kroppen: Transplantation giver ham nyt ansigt og nye hænder
Operationen tog 23 timer, og 140 fagfolk deltog i det risikable indgreb.
Øget brug af magneter iPhone 12 kan kortslutte pacemakere
Flere magneter i nye mobiltelefoner øger risikoen for magnetiske forstyrrelser, som kan resultere i kortslutninger af pacemakere og implanterbare hjertestartere, viser nyt amerikansk studie. Hjerteforeningen er bekymret for udviklingen.
Lenovos nye AR-briller kan simulere fem skærme på række - recordere.dk
Udviklingen indenfor AR-briller ruller stille og roligt derudaf, og i forbindelse med den virtuelle CES-messe har Lenovo nu givet deres bud. Der var et tidspunkt, hvor undertegnede overvejede, om jeg kunne skifte mine monitorer på skrivebordet ud med et VR-headset. Jeg forestillede mig en situation, hvor jeg, uden at skulle betale 60-70.000 kroner for en […]
Podcast special: Årets største forskningsresultater - fortalt og forklaret
Ingeniøren udpeger hvert år de fem bedste danske forskningsresultater inden for teknik og naturvidenskab. Vinderen er en forskningsgruppe ved Københavns Universitet, der ved hjælp af proteinanalyse af en tand fra et fossil har medvirket til at placere Homo antecessor som en søstergruppe til nutidsmennesket, neandertalerne og denisova-mennesket.
Vejdirektoratet kulegraver beslutningsproces op til fatal autoværnsulykke
Vejdirektoratet vil efter fatal ulykke til bunds i, hvorfor det blev besluttet at bruge et utestet design på nogle af Danmarks mest trafikerede motorveje.