Ålegræs forsvinder over hele verden: Klimaet betaler prisen
Kulstof og kvælstof hober sig op, når ålegræsset forsvinder. Det rammer klimaet så hårdt, at det vil koste 1 mio. kr. at kompensere for bare en hektar mistet ålegræs.
Nye arter væltede frem, og det vilde Danmark kom på finansloven: 3 tegn på, at 2020 var naturens år
I det dybe hav fandt forskere verdens længste dyr på hele 47 meter.
World Economic Forum: Alle fly kan flyve på bæredygtige brændstoffer i 2030
Kommunalt affald og restprodukter fra landbruget findes i rigelige mængder til, at der hvert år kan produceres 500 millioner ton bæredygtige flybrændstoffer. Danmark kan blive markedsleder.
Medicin er ofte testet på mænd: Kvinder får dobbelt så mange bivirkninger
Smertestillende og mere end 80 andre typer medicin giver flere gener hos kvinder end mænd, viser ny forskning.
Kronik: Power-to-X forvandler blæsevejr og luftforurening til grønne brændstoffer
Erik C. Wormslev er udviklingschef for Klima, Energi og Ressourcer i Niras Illustration: Niras Power-to-X er ‘det nye sort’, når man vil være grøn. Du har måske hørt om det, m…
PODCAST: Vi kan bedst lide robotter, der taler som Steve Jobs
Troværdige syntetiske stemmer er afgørende for, om vi ønsker at interagere med robotter. Om bare fem år kan faciliteter til fremstilling af grønt flybrændstof stå klar. Bygninger kan holde på varmen, hvis fjernvarmetemperaturen sænkes.
Ny rapport: Vi kan flyve grønt om få år
I en rapport, som offentliggøres i dag, viser forskerne, at det er muligt at fremstille bæredygtigt flybrændstof i Danmark på basis af CO2, brint og den biogas, som afgasses fra gylle, halm og fødevareaffald.
Branchedirektør: Vi er nødt til at sortere plast, hvis vi skal genanvende mere
Det er i sig selv utilfredsstillende, at under en tredjedel af plasten indsamlet i danske husholdninger genanvendes. Men vi er nødt til at sortere det for at blive bedre, mener direktør for brancheorganisation.
Laserlys erstatter massespektroskop: Skal hurtigt afsløre bakterieinfektioner
SDU-forskere vil erstatte den omkostningstunge og langsommelige massespektropi med en langt hurtigere og billigere metode med laserlys. Det vil gøre læger i stand til hurtigere at gribe ind over for en infektion.
Ny forskningscenter skal huse banebrydende projekt om fleksibelt energi-forbrug
Med 30 mio. i støtte fra Innovationsfonden skal et fireårigt forskningsprojekt få alvor sætte turbo på fleksibelt energiforbrug som nøglen til en billig grøn omstilling.