Forslag: Sådan kan vi igen krydse Europas grænser i tog
De lange rejser i Europa er overtaget af fly. Billige flybilletter og skatteregler gør togdrift svær. Men nu skal Europas trafikministre samles om en plan for tog på tværs af grænser.
Ny blogger: »Toget lider af mindreværdskompleks«
Hvorfor svigter politikerne jernbanen? Hvorfor skal det være så svært at købe togbillet til udlandet? Vores nye togbloggere har mange spørgsmål og svar på vej i ny togblog
Regeringen droppede planer om CO2-kompensation for kæmpe infrastrukturplan
Nyplantning af skov og en ugentlig hjemmearbejdsdag var blandt forslagene til at kompensere for CO2-udledningen ved regeringens store infrastrukturplan. Men ideerne blev fjernet af regeringen og skjult for ordførere.
Kæmpe aktindsigt afslører: Sådan blev infrastrukturaftale til 160 mia. kr. vasket grøn
En CO2-udledning på flere millioner ton CO2 fra anlægsarbejdet forsvandt, netop da tallene blev efterspurgt af Folketinget. Og så blev de næste 15 års kæmpeprojekter CO2-neutrale.
I fremtiden skal flytrafikken være helt grøn - men hvordan bliver den det?
Statsministeren og flybranchen er enige: Inden 2050 skal man kunne flyve CO2-neutralt - men hvordan?
Ugens debat: Skal vi flyve grønt indenrigs – og kan vi?
Statsministerens nytårsmelding om en indenrigsflyrute drevet af grønt brændstof i 2025 satte gang i debatten på ing.dk. Ifølge branchefolk og eksperter er det nemlig hverken tilladt eller praktisk muligt.
Hård kritik af Trafikstyrelsen og DB Cargo efter ny Storebæltshændelse
Både operatøren og den ansvarlige myndighed får kritik fra Havarikommissionen for at lade lommevogn, som de vidste var problematisk, køre videre.
Fejludsendt mail afslører kritik af Trafikstyrelsen i havarirapport om ny Storebæltssag
Allerede et år inden en bilist sidste år slog alarm over løs trailer på godstog, kendte styrelsen til problemet bag. I morgen kommer kritisk havariundersøgelse.
Synspunkt: Tekniske fix løser ikke roadpricing - ellers havde vi nok haft det for længst
Debatten om roadpricing og overvågning fortsætter. Teknikken kræver overvågning. Kan man sammenligne det med mobillogning?
18.000 spøgelsesfly med ingen eller få passagerer på vej over Europa
Lufthansa Group forventer at måtte flyve 18.000 halv- og heltomme ture denne vinter for at beholde landingsslots. SAS udtrykker også bekymring.
Leder: Grøn fuel leverer brændstof til regeringens klima-røgslør
Da statsministeren lagde fra land med årets nytårstale var det med et løfte om, at den skulle handle om andet end corona. Det var en lettelse. I stedet blev et af emnerne ikke overraskende klima…
Sådan undgår vi roadpricing bliver overvågning: Krypter nummerpladen
SYNSPUNKT: Hvis et system skal regne ud, hvor meget vi skal betale for at køre på vejene, kræver det data om al vores færden. Men hvor er teknologien, der kan forhindre et afgiftsystem i at kunne misbruges til massivovervågning? Følg debatten og forslagene.
DEBAT: Kørselsafgifter er samfundsøkonomisk rigtigt - men desværre urealistisk
Vismændenes forslag til ændring af bilskatter vil enten stride mod basale krav til retssikkerhed eller også føre til massiv overvågning.
Stærekasser i trafikken sænker hastigheden – særligt for de hurtigste biler
På de strækninger, hvor Vejdirektoratet har opsat stærekasser, er gennemsnitshastigheden faldet med 10 km/t.
Hjælp os: Hvor godt fungerer internettet i DSB’s tog?
Efter fem år og mere end en halv milliard kroner er der nu mobil- og wifi-dækning på 98,6 procent af de danske fjern- og lokalstrækninger. Men hvor god er forbindelsen egentlig? Det kan Banedanmark og DSB ikke fortælle detaljeret, og derfor spørger vi nu Ingeniørens læsere om hjælp.