EU kan fordoble VE i 2030 uden ekstraomkostninger
Billig el fra havmøller og nye solceller sætter mere fart på omstilling til VE end forventet. Hvis potentialet udnyttes optimalt, kan andelen øges til 34 hele procent i 2030.
Få nu styr på de mange EU-regler - så ryger din markedsværdi til tops
Computerworld mener: Der er masser af skrap regulering fra EU i vente på data-siden Har du styr på reglerne, kan din markedsværdi til gengæld stige - uanset om du er udvikler, forretningsansvarlig eller it-direktør.
EU-lande blokerer for ny godkendelse af Roundup-stof
Et mindretal af EU’s lande har i dag blokeret for en forlængelse af tilladelsen til at bruge glyphosat. EU-kommissionen vil nu forsøge at få opbakning til at forlænge tilladelsen for en kortere periode.
EU kan trække tæppet væk under nye danske drikkevandsregler
Miljøstyrelsen begrunder de stærkt kritiserede ændringer af drikkevandsbekendtgørelsen med krav i et EU-direktiv. Men det selvsamme direktiv står over for en revision, som kan trække det i den modsatte retning af de ændringer, Danmark nu gennemfører.
DTU’s nye supercomputer: »I vores verden er der ikke nogen, der benytter FPGA’er eller ASIC’s«
Klynge-arkitektur giver DTU Fysik mest computerkraft for pengene.
DTU’s nye supercomputer skal regne på batterier og solceller
Klynge-arkitektur giver DTU Fysik mest computerkraft for pengene.
Biomasse eller varmepumper? I Esbjerg står slaget om fremtidens fjernvarme
Ørsted og fjernvarmeselskabet Din Forsyning i Esbjerg er ikke enige om, hvordan den optimale fjernvarmeforsyning ser ud, når varmen fra det kulfyrede Esbjergværk inden længe skal erstattes. Men de skal snart tage en beslutning
Radius-formand: Forbrugerne skal være medbyggere på fremtidens energisystem
Eldistributionsselskabet Radius forbereder sig på at skifte rolle og blive en aktiv medspiller for de kunder, der gerne vil tage del i den grønne omstilling med solceller, batterier og elbiler.
Første teknologineutrale udbud: Nu starter dysten mellem sol og vind
Solceller og vindmøller skal dyste om sammenlagt 242 millioner støttekroner i første udbud, hvilket er langt fra tilstrækkeligt til at opretholde de seneste års udbygning med vindkraft.
Fjernvarme Fyn: Varmepumper eller biomasse - vi kender ikke reglerne
Ejeren af det kulfyrede kraftværk på Fyn overvejer både kraftvarme produceret med biomasse og varmepumper til at komme af med fossilerne, men mener ikke, at energiforliget giver klarhed for nogen af løsningerne.
Klimarådet undervurderer elbilers klimabidrag
Genbrug af batterier og lave serviceomkostninger er nogle af de faktorer som Klimarådet undervurderer i deres seneste analyse “Flere elbiler på vejene”. Det siger eksperter som Ingeniøren har talt med.
Forskere udvikler ultrahurtigt kamera, der kan filme lys bevæge sig
Kameraets billedfrekvens på 10 billioner billeder i sekundet lader forskerne se ind i en hidtil ukendt verden - og måske give os bedre solceller på sigt.
Rapport: Solceller øger brandfare i el-installationer
Elektriske anlæg er mere brandfarlige, hvis de indeholder solceller. Samtidig kan det være vanskeligt for brandfolk at vide, hvor solcellerne befinder sig, viser en ny undersøgelse.
Ny kinesisk rumstation er et 17 meter langt himmelsk palads
Kina har afsløret en model af den rumstation, som efter planen skal være i kredsløb om Jorden i 2022.
Kronik: Vi mangler klare brandregler for lithium-ion-batterier
Tim Andersen er seniorspecialist, Rambøll, master i brandsikkerhed Illustration: Rambøll Stadigt flere private huse, boligforeninger og erhvervsvirksomheder bruger lithium-ion-batter…