DTU-projekt optimerer 3D-print i metal med digital tvilling
Ved at opbygge en virtuel og fysisk produktionslinje til 3D-print i metal vil forskere fra DTU og Teknologisk Institut optimere produktionen og hjælpe industrien med at skabe bedre 3D-printede metalemner.
Ny metode til 3D-printning sætter turbo på fremstilling af raketdyser
Nasa har udviklet og testet en ny 3D-print-metode, der kan reducere fremstillingstiden på raketdyser med adskillige uger. Metoden skal nu kommercialiseres og gøres tilgængelig i andre industrier.
3D-printet elbil kan sælges for 60.000 kroner
Mikrobiler er populære. Men hvad med en 3D-printet mikrobil, der kører på el? Det er ideen bag LSEV-bilen der netop er blevet præsenteret af to kinesiske firmaer. Tanken er, at eventuelle købere skal bestille bilen direkte hos fabrikken – ingen fordyrende mellemled.
Hollændere 3D-printer stålbro
Efter tre års udvikling er det som de første lykkedes en hollandsk virksomhed at 3D-printe en hel bro i stål. De kommende måneder skal den testes, før den placeres over kanal i Amsterdam
Kæmpeprinter skal udskrive et hus på under et døgn
Med en pris på kun 4.000 dollars er det 3D-printede hus møntet på verdens fattigste befolkning.
Europæisk robotprogram giver store muligheder for danske virksomheder
Teknologisk Institut skal sammen med Made og Odense Kommune være med til at koordinere uddelingen af 30 mio. kroner til europæiske robotvirksomheder. TI håber, at ti af virksomhederne bliver danske.
3D-print skal give patienter deres egne knogler tilbage
To unge ingeniører har udviklet 3D-printede knogleimplantater, som kroppen selv kan nedbryde og erstatte med eget knoglevæv.
3D Printer: Ultimaker 3 versus Anet A8 - recordere.dk
I forbindelse med arbejde skulle jeg købe en 3d printer. Jeg valgte Ultimaker 3 til 28.000 kr. Nu hvor jeg har leget med den nye Ultimaker i 2-3 uger er det en passende lejlighed til at sammenligne den med min egen billige kineser model, Anet A8, til kun 1000 kr.
3D-printlaboratorium vil være Spotify for reservedele
Europas største containerhavn i Rotterdam vil med et 3D-printlaboratorium gøre det muligt at printe reservedele on demand, imens skibene sejler i havn. Konceptet kan brede sig til hele verden og stopper ikke ved havneindustrien, mener direktør.
Teknologisk Institut: Under én procent mikroplast ender i dansk natur
Med en ny lasermetode har Teknologisk Institut påvist, at størstedelen af spildevandet ikke indeholder mikroplast fra tøjvask og karklude.
Forstå 3D-print på fem minutter
Klumme: Hvis du tænker, at 3D-print primært handler om at printe små plasticfigurer eller prototyperne til et nyt produkt, så lad mig give dig et større wake-up call.
Techtopia #40: 3D-print af reservedele til mennesker og maskiner
Podcast: 3D-print har mistet terræn som en af tidens mest omtalte teknologier, men det betyder ikke, at teknologien er væk. Tværtimod arbejdes der hårdt på nye anvendelsesmuligheder.
Dansk 3D-print-iværksætter endte med at udvikle nyt værktøj til sprøjtestøbning
Addifab har med hjælp fra en DTU-studerende brudt koden til 3D-printede engangssprøjtestøbeforme i en vandopløselig polymer. Det åbner mulighed for en automatiseret fremstilling af specialtilpassede produkter i alverdens materialer.
Kemistuderende fandt den rette formel på polymer
Kemiingeniørstuderende Tanya H. Olsen fra DTU fandt løsningen, da 3D-print-producenten Addifab skulle udvikle et nyt materiale. Nu er hendes bachelor blevet konverteret til en fuldtidsstilling som materialeforsker.
Grundfos: Produkter skal have 3D-printede komponenter
Pumpeproducenten har en klar ambition om at 3D-printe komponenter til endelige produkter. Grundfos er overbevist om, det kan lade sig gøre – men det kræver, at man evner at tænke helt anderledes end i dag.