DTU-professor: Brokollaps ser ud til at være udløst af bristet stag
Ud fra videooptagelser af italiensk brokollaps og konstruktionstegninger, mener DTU-professor at ulykken sandsynligvis skyldes, at et af broens stag er knækket eller gået løs
Ny blog på ing.dk: Raketbyggerne på DTU
Til næste sommer skal en dansk studenterraket deltage i konkurrencen Spaceport America Cup. I en ny blog på ing.dk vil gruppen bag fortælle om hele processen.
Forskere: Patienter har brug for strengere indeklimakrav på sygehuse
Bygningsreglementet stiller ikke særlige krav til indeklimaet på hospitaler eller andre bygninger, hvor brugerne har særlige behov. Men ifølge forskere i indeklima bør der skelnes mere mellem forskellige typer af byggeri.
Overvågning, censur og droner: Etik får medarbejdere til at undgå tech-giganter
Nogle kandidater afviser jobtilbud fra Google, Amazon og andre større tekchirmaer, fordi de nægter at arbejde for selskaber, der bruger teknologi til at knægte menneskerettigheder eller sikre kunder overtaget i krig.
Sæbe preller i stigende grad af på sygdomsfremkaldende bakterier
Ved for lav dosering af desinfektonsmidler udvikler stafylokokker på dansk hospital modstandsdygtighed overfor kemiske stoffer, viser ny forskning.
Medie: Kameraer på kollapset bro viser beton eksploderer af stagene
Kablerne i stagene på Morandi-broen sprængte så voldsomt, at betonindfatningen nærmest eksploderede af før kollapset. Der er angiveligt også fundet korrosion i stagenes kabler.
Hospitalsbakterier udvikler resistens overfor håndsprit
Dansk ingeniør advarede om det allerede for syv år siden. Nu risikerer tarmbakterie at sprede sig på hospitaler.
Robot skal skabe en bæredygtig og uudtømmelig energikilde
Et dansk forskerhold fra DTU har udviklet en robot, der kan suge den velduftende rosmarinolie ud af usynlige små bobler på bladenes underside uden at skade planten overhovedet. Forskerne håber, at det kan blive startskuddet til en mere bæredygtig udnyttelse af planter og træer generelt.
Spørg Fagfolket: Blev DTU bygget som et Nato-hospital?
En historie har længe floreret: Har DTU været Nato-hospital med landingsplads i midten? Det har vi spurgt en historiker og en beredskabsleder på DTU om.
Amerikansk bilfirma klar med bud på fremtidens månebil
Når astronauter om få år igen skal til Månen, er der brug for nye køretøjer.
Bagsiden: Kan du bilægge Suez-strid blandt skibsingeniører?
Knap var det lykkedes diverse gravkøer og slæbebåde at bjærge containerskibet Ever Given, som i marts satte sig på tværs i Suez-kanalen, før endnu en Suez-krise meldte sig i Bagsidens indbak…
Fri adgang til 180.000 sider teknisk kulturarv fra DTU
Modsat filosoffen Søren Kierkegaard er vi mange, der begejstres over den store interesse for naturvidenskab, der prægede midten af 1800-tallet. Og nu har vi fået nye værker fra den tid at dykke ned i.
Rumskrot rammer Den Internationale Rumstation og laver hul på robotarm
Rummet er langsomt blevet en losseplads for døde satellitter.
Ultralyd bliver hverdagsteknologi: Nyfødte får scannet hofterne
Scanningsudstyret er i dag skrumpet så meget i både størrelse og pris, at man håber at kunne undgå op til 800 operationer ved at opdage hoftedysplasi tidligt.
Dræberdrone forsøgte at slå soldater ihjel uden at have fået ordre på det
En ny rapport fra FN beskriver, hvordan dronen angreb soldater i Libyen ‘af sig selv’.