DTU og privat firma går sammen om unikt testcenter for solceller
Et helt nyt testcenter på DTU Risø Campus skal gøre European Energy og DTU klogere på potentialet i næste generation af solcelleteknologien. European Energy betaler gildet.
Minister advarer: Godkendte pesticider risikerer at give børn leukæmi
Foreløbige resultater fra danske og amerikanske forskere viser, at risikoen for blodkræft hos børn stiger, hvis deres mor under graviditeten har boet mindre end 500 meter fra marker, som blev sprøjtet med tre pesticider, der stadig benyttes herhjemme.
Minister lover genberegning af business case for Baltic Pipe
På torsdagens åbne samråd lovede ministeren, at milliard-projektet skal være en god forretning for de danske gaskunder, og at de nyeste tal og vilkår vil blive inddraget, inden projektet godkendes.
Studerende skal tumle stress ved at være sig selv
Studiestress skal bekæmpes med åbenhed om fejl og mangler, mindre karakterræs i gymnasiet og et farvel til fremdriftsreform og uddannelsesloft. Sådan lyder nogle af forslagene fra fra IDA og Studenterrådgivningen.
Kronik: Inhabil certificering af statikere er en fare for byggeriet
Henrik Mørup er seniorkonsulent i Niras, og Niels-Jørgen Aagaard er institutdirektør for DTU Byg. De er desuden hhv. formand og næstformand for Anerkendelsesudvalget for statikere I…
Uret tikker: Klimaforskere giver os kun 17 år til at forhindre katastrofen
Skal vi nå FN’s klimamål, er vi nødt til at øge andelen af grøn energi med to procent hvert år, understreger ny rapport. Danske forskere bakker op.
Fremmer gasledning til Polen grøn omstilling? Minister skal forklare sig
Projekt-forberedelserne til Baltic Pipe kører for fuld skrue frem mod den endelige investeringsbeslutning om bare fire måneder. Inden da skal energiministeren godkende investeringen.
De snylter, gylper og danser - Tre ting, du ikke vidste om bier
Flittig som en bi? Ikke nødvendigvis. Nogle bier nasser på de andre. Og så er der dem, som kender klokken.
Forskere sprængte transistorer i luften: Nu er de verdensførende
Et forskningsprojekt ledet af Aalborg Universitet har udviklet effektelektronik, der taber mindre energi og kan klare højere spænding, helt op til 15.000 volt.
Skovbrande skaber ‘aerosol-stork’ over Grønland
De luftbårne submikrone partikler fra skovbrandene i Nordamerika formede et unikt mønster registreret af det europæiske jordobservationsprogram Copernicus.
Europas største havneby vil være grøn
Rotterdam gennemgår en transformation, der skal klimasikre byen, gavne vandmiljøet og gøre mennesker bevidste om naturen.
Unge synes, de lever mere bæredygtigt end deres forældre
Næsten halvdelen af unge mener, at de gør en stor indsats for at leve bæredygtigt. Helt anderledes ser det ud for deres forældre.
Unge lever mere bæredygtigt end deres forældre
Næsten halvdelen af unge mener, at de gør en stor indsats for at leve bæredygtigt. Helt anderledes ser det ud for deres forældre.
Regeringen dropper masseovervågning af danskernes elforbrug
Regeringen vil alligevel ikke øge brugen af registersamkøringer i Udbetaling Danmark
Kritikere: Affredning af Vikingeskibshallen er en glidebane
Kulturministerens beslutning om at affrede Vikingeskibsmuseet kan friste ejere af fredede bygninger til at misligholde dem for at kunne få ophævet fredningen, frygter både tilhængere og modstandere af affredningen.