Lys giver topatleter et forspring
DTU Fotonik arbejder tæt sammen med Team Danmark om at optimere de danske elitesvømmeres forberedelser til og præstationer ved OL.
Antallet af infektioner med MRSA fortsætter i vejret
Årets Danmap-rapport viser en fortsat stigende tendens i antallet af infektioner forårsaget den multiresistente bakterie MRSA.
Norge og Sverige starter rumkapløb over polarcirklen
Rumfarten oplever en revolution i disse år, og vores skandinaviske naboer er med på bølgen. Danmark risikerer at sakke bagud, mener DTU Space-direktør.
Herning får to nye ingeniøruddannelser i 2019
Manglen på ingeniører i Vestdanmark får nu Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet til at åbne to nye diplomuddannelser inden for elektrisk energiteknologi og maskinteknik.
Nyt forskningscenter skal høste synergi mellem energiarterne med big data
Center Danmark er navnet på et 30 hektar stort forskningscenter mellem Fredericia og Kolding, der bygges op som et minisamfund, hvor synergier mellem energiarterne skal testes i real-life.
Hjemmediagnostik skal holde patienter ude af hospitalerne
Ved hjælp af mikrolaboratorier og cloud computing – under ét kaldet ‘lab as a thing’ – arbejder DTU-forskere på at give kronisk syge et liv med færre besøg hos lægen og på hospitalet.
Robot skal skabe en bæredygtig og uudtømmelig energikilde
Et dansk forskerhold fra DTU har udviklet en robot, der kan suge den velduftende rosmarinolie ud af usynlige små bobler på bladenes underside uden at skade planten overhovedet. Forskerne håber, at det kan blive startskuddet til en mere bæredygtig udnyttelse af planter og træer generelt.
Spørg Fagfolket: Blev DTU bygget som et Nato-hospital?
En historie har længe floreret: Har DTU været Nato-hospital med landingsplads i midten? Det har vi spurgt en historiker og en beredskabsleder på DTU om.
Amerikansk bilfirma klar med bud på fremtidens månebil
Når astronauter om få år igen skal til Månen, er der brug for nye køretøjer.
Bagsiden: Kan du bilægge Suez-strid blandt skibsingeniører?
Knap var det lykkedes diverse gravkøer og slæbebåde at bjærge containerskibet Ever Given, som i marts satte sig på tværs i Suez-kanalen, før endnu en Suez-krise meldte sig i Bagsidens indbak…
Fri adgang til 180.000 sider teknisk kulturarv fra DTU
Modsat filosoffen Søren Kierkegaard er vi mange, der begejstres over den store interesse for naturvidenskab, der prægede midten af 1800-tallet. Og nu har vi fået nye værker fra den tid at dykke ned i.
Rumskrot rammer Den Internationale Rumstation og laver hul på robotarm
Rummet er langsomt blevet en losseplads for døde satellitter.
Ultralyd bliver hverdagsteknologi: Nyfødte får scannet hofterne
Scanningsudstyret er i dag skrumpet så meget i både størrelse og pris, at man håber at kunne undgå op til 800 operationer ved at opdage hoftedysplasi tidligt.
Dræberdrone forsøgte at slå soldater ihjel uden at have fået ordre på det
En ny rapport fra FN beskriver, hvordan dronen angreb soldater i Libyen ‘af sig selv’.