Herning får to nye ingeniøruddannelser i 2019
Manglen på ingeniører i Vestdanmark får nu Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet til at åbne to nye diplomuddannelser inden for elektrisk energiteknologi og maskinteknik.
Når du ikke har råd til en elbil: Små hverdagsvaner, der hjælper miljøet
Det kræver kun en lille ændring af dit handlingsmønster at blive mere miljørigtig.
PORTRÆT: Jun Wang bygger genernes Amazon
Professor i molekylær medicin Jun Wang er i færd med at skabe den mest omfangsrige digitalisering af samspillet mellem gener og miljø.
80 pct. »varm luft og kreativ bogføring«: Klimaplan i modvind fra første fløjt
Kritikken hagler ned over den nye klimaplan, hvis absolut væsentligste initiativer er at annullere CO2-kvoter og at modregne jordens optag af kulstof – to tiltag, der kan klares fra skrivebordet.
Billig smartphone tiltrak sig overraskende meget opmærksomhed - MereMobil.dk
Der var ekstra mange farver og balloner da en prisvenlig ny smartphone startede salget. Normalt er det forbeholdt dyre topmodeller.
Billig smartphone tiltræk sig overraskende meget opmærksomhed - MereMobil.dk
Der var ekstra mange farver og balloner da en prisvenlig ny smartphone startede salget. Normalt er det forbeholdt dyre topmodeller.
Miljøstyrelsen: Ingen grund til alarm trods små fund af mikroplast i drikkevand
Med avanceret mikroskopi er det påvist, at mikroplast-lignende fund i vandprøverne især var celluloselignende fibre.
Måling: Danskernes tillid til offentlig databehandling rykker sig ikke en tomme
Persondataforordningen skal styrke individets ret til databeskyttelse. Men det kniber med tilliden blandt borgerne til den offentlige databehandling, viser survey.
Energinet efter deling af eldata: Overraskende nemt at udvikle med blockchain
Det er lykkedes for Energinet at etablere en sikker digital fuldmagt til deling af eldata mellem Danmark og Estland med blockchain-teknologi. Projektet er dog ikke klar til implementering i Danmark endnu.
Google-bil skal snuse til luftforurening i København
En Google-bil i Københavns gader skal lave et præcist kort over forureningsniveauet på hver enkelt gade. Projektet skal frem mod 2020 supplere de tre stationære forureningsmålere, der er opsat i øjeblikket.
Kronik: Sådan transformerer vi energisystemet til et virtuelt batteri
Anders Dyrelund er energiplanlægger og markedschef for energi, Rambøll Energi Illustration: Rambøll Energikommissionen anbefaler, at vi skal basere os på vindenergi og bruge mere e…
Ko-bøvser og lattergas: Her er landbrugets store klimaproblemer
Regeringens spritnye klimaplan kritiseres for at holde hånden over landbruget. Men hvor meget betyder landbruget egentlig i klimasammenhæng?
Nyt forskningscenter skal høste synergi mellem energiarterne med big data
Center Danmark er navnet på et 30 hektar stort forskningscenter mellem Fredericia og Kolding, der bygges op som et minisamfund, hvor synergier mellem energiarterne skal testes i real-life.
Novozymes-direktør om nobelpris i kemi: En teknologi, vi bare måtte have
Frances H. Arnold vandt i sidste uge nobelprisen i kemi for sit bidrag til ‘directed evolution’ af enzymer. Metoden har i dag vundet frem over alt – ikke mindst hos verdens største enzymproducent, Novozymes, der fulgte Frances Arnolds arbejde tæt, da hun gjorde sit gennembrud.
Lys giver topatleter et forspring
DTU Fotonik arbejder tæt sammen med Team Danmark om at optimere de danske elitesvømmeres forberedelser til og præstationer ved OL.