DSB vil have data, der kan kortlægge rejsemønstre over hele landet
Med mobilitetsdata fra eksempelvis teleselskaber vil DSB kortlægge rejsemønstre og bruge dem i den fremtidige planlægning af den kollektive transport. Data skal indsamles på tværs af alle transportformer og over hele Danmark.
Facebook udsender open source-miljø til sprog-AI
Pytext er et bibliotek til behandling af naturligt sprog, som bygger på medie-gigantens open source-bibliotek Pytorch til maskinlæring.
Storbritannien ude af Galileo: Står uden navigationsatellitter om få måneder
Premierminister Theresa May smækker med døren og forlader forhandlinger om at lade Storbritannien forblive i det europæiske satellitprogram Galileo. Nu vil briterne bygge deres eget navigationssystem efter have brugt over 10 milliarder kroner på Galileo.
Nu skal 85.000 solcelleejere afregnes efter omstridt model
En ny afregningsmetode vil forringe vilkårene for de solcelleejere, der indtil nu er blevet årsafregnet. Retssag på vej.
En bøjet iPad Pro er normalt, siger Apple - recordere.dk
Nogle iPad Pro kan være svagt bøjede fra fabrikken. Apple fortæller det er normalt.
Han opfandt SharePoint i 1990'erne: Sådan ser fremtiden ud for det udbredte Microsoft-program
Interview: “It-afdelingerne skal ikke længere spendere tid på at konfigure servere, men skal i stedet hitte ud af at bruge de nyeste teknologier for at få transformeret virksomheden,” mener en af verdens tungeste SharePoint-folk, Jeff Teper.
Rødgran, nordmann, øko eller i potte: Her er din juletræsguide
Og helt ærligt: Det gør ikke den store forskel for klima eller miljø, hvad du vælger. Så længe det ikke er plastik, siger forsker.
Tech der floppede i 2018 – min top-5 - MereMobil.dk
VIDEO: Her er årets 5 mest skuffende tech-produkter efter min mening. Se min personlige top-5 liste. I 2018 har der været rigtigt mange fede smartphones, tablets og andre gadgets. Selvom begejstringen har været stor for mange af produkterne, så nåede ikke alle anerkendelse i min optik. Produkterne, der i min optik floppende, er det ikke nødvendigvis elendige produkter af dårlig kvalitet. Jeg har blot ikke kunne se lyset i dem. Netop derfor kan du jo sagtens være rygende uenig. Herunder finder du min personlige top-5 liste over tech-flops i 2018. 5. OnePlus 6T Omtalen var, som altid, stor da OnePlus 6T skulle lande, men telefonen kunne langt fra leve op til foromtalen. Jeg synes, at OnePlus 6T var en OnePlus 6 med ekstraudstyr. En af de store ting var in-screen fingeraftrykslæser. Desværre var sensoren voldsomt upræcis, hvilket resulterede i mange fejllæsninger – til stor irritation. Heller ikke højttalerlyden var særlig …
Bliver 2019 året, hvor byggeriet begynder at tage bæredygtighed seriøst?
Den største klimapåvirkning fra nyt byggeri skyldes produktion af byggematerialer, selve byggefasen og nedrivningen. De danske politikere vil imidlertid ikke stille krav om at minimere påvirkningen – men flere private bygherrer vil ikke længere acceptere den blinde plet.
Gensaks i en gråzone – hvad dælen stiller vi op med Crispr?
Genredigeringsværktøjet Crispr er efterhånden en moden teknologi. Men lovgivningen er stadig fyldt med uafklarede gråzoner.
Året hvor vi vinkede farvel til rent, urenset grundvand
I årtier har det været en fast del af den danske selvforståelse, at vi kan pumpe vand op fra undergrunden og sende det direkte ud i vandhanerne. Men efter flere fund af gamle pesticidrester lakker denne praksis mod enden.
Særlig supercomputer på AAU skal lave beregninger til kunstig intelligens
AAU’s nye IT-infrastrukturprojekt Claaudia omfatter både en supercomputer, et nyt cloud storage-system og hjælp for forskere til at håndtere forskningsdata.
I år kom klimaet for alvor på dagsordenen
I 2018 fik klima- og energipolitikken så stor opmærksomhed som aldrig før, og vi fik en længe ventet, bred energiaftale med alle Folketingets partier – men ingen klimaplan, som mange ellers havde håbet på.
Facebook gav Netflix, Amazon, Apple, Spotify og Microsoft adgang til private brugerdata - recordere.dk
Afsløringerne af Facebooks kontroversielle omgang med brugernes data fortsætter. Efter gennemgang af hundredevis af dokumenter har journalister fra New York Times nu klarlagt, at Facebook ikke bare har givet tredjeparter adgang til endog meget personlige brugerdata gennem mere eller mindre kurante apps. Det sidste var det, der f.eks. var tilfældet i Cambridge Analytica-skandalen. De har …