Glitter-snegl, truet fugl og dragetusindben: Her er tre nye dyr fra 2018
Nogle er farverige og glitrende, mens andre dufter af død. Bliv klogere på nye arter, der alle er undersøgt af danske forskere.
Storbritannien ude af Galileo: Står uden navigationsatellitter om få måneder
Premierminister Theresa May smækker med døren og forlader forhandlinger om at lade Storbritannien forblive i det europæiske satellitprogram Galileo. Nu vil briterne bygge deres eget navigationssystem efter have brugt over 10 milliarder kroner på Galileo.
Professor gruer for gratis adgang til forskningsartikler
Danske videnskabsfolk råber vagt i gevær over utilsigtede konsekvenser ved en plan, som vil give gratis adgang til offentligt finansieret forskning inden 2020.
Rødgran, nordmann, øko eller i potte: Her er din juletræsguide
Og helt ærligt: Det gør ikke den store forskel for klima eller miljø, hvad du vælger. Så længe det ikke er plastik, siger forsker.
Bliver 2019 året, hvor byggeriet begynder at tage bæredygtighed seriøst?
Den største klimapåvirkning fra nyt byggeri skyldes produktion af byggematerialer, selve byggefasen og nedrivningen. De danske politikere vil imidlertid ikke stille krav om at minimere påvirkningen – men flere private bygherrer vil ikke længere acceptere den blinde plet.
Gensaks i en gråzone – hvad dælen stiller vi op med Crispr?
Genredigeringsværktøjet Crispr er efterhånden en moden teknologi. Men lovgivningen er stadig fyldt med uafklarede gråzoner.
I år kom klimaet for alvor på dagsordenen
I 2018 fik klima- og energipolitikken så stor opmærksomhed som aldrig før, og vi fik en længe ventet, bred energiaftale med alle Folketingets partier – men ingen klimaplan, som mange ellers havde håbet på.
Solcelleejere får grønt lys til at slæbe minister i retten
Solcelleejerne i foreningen Denfo har fået anerkendt søgsmålskompetence i en sag om, hvordan solcellerejerne bliver betalt for deres strøm.
Stavbakterier og malerruller med hormoner skal give flottere danske juletræer
Forskere fra Københavns Universitet vil sikre europæerne flottere juletræer ved at pleje både rødder, knopper og nåle med en bred vifte af virkemidler.
Svenske deleløbehjul lander i København efter nytår
200 e-scooters, også kendt som elektriske løbehjul, bliver tilgængelige på Vesterbro og Nørrebro i starten af 2019, oplyser svensk selskab. Men kommunen har endnu ikke givet tilladelse, understreger enhedschef.
Nu har staten samlet hele gasnettet på egne hænder
Det statslige Energinet køber det sidste af de selvstændige naturgasselskaber, HMN, for knap to milliarder kroner.
Stort spring i regnekraft på DTU og KU: Ny supercomputer har 49.120 CPU-kerner
DTU og Københavns Universitet har købt næste generation af supercomputeren Computerome, der især bruges til beregninger af life science forskning.
Derfor kan en enkelt droneoperatør forstyrre julen for titusindvis af flypassagerer
Ulovlige droner omkring London-lufthavnen Gatwick har sat en stopper for flytrafikken. Britisk militær har taget jamming-teknologier i brug, men hverken droner eller bagmænd er endnu fundet.
Julekort fra Mars: Et krater fyldt med is og et køreklart måleapparat
Både amerikanske og europæiske sonder har sendt friske billeder hjem fra vores naboplanet Mars.
Danske mikrofoner skal sikre lydsporet under Nasas næste Mars-landing
Mikrofoner fra danske DPA Microphones skal sikre, at vi for første gang kan høre, hvordan det lyder, når et fartøj lander på Mars.