London tester intelligente overvågningskameraer
Politistyrkerne i London afprøver overvågningskameraer, som kan genkende og gemme ansigter.
Han opfandt SharePoint i 1990'erne: Sådan ser fremtiden ud for det udbredte Microsoft-program
Interview: “It-afdelingerne skal ikke længere spendere tid på at konfigure servere, men skal i stedet hitte ud af at bruge de nyeste teknologier for at få transformeret virksomheden,” mener en af verdens tungeste SharePoint-folk, Jeff Teper.
Gladsaxe arbejder videre på overvågningsalgoritme - trods nej fra ministerium
Afslag på frikommune-ansøgning og regeringens nylige udmelding om at ligge modellen i skuffen får ikke kommunen til stoppe arbejdet.
Storbritannien ude af Galileo: Står uden navigationsatellitter om få måneder
Premierminister Theresa May smækker med døren og forlader forhandlinger om at lade Storbritannien forblive i det europæiske satellitprogram Galileo. Nu vil briterne bygge deres eget navigationssystem efter have brugt over 10 milliarder kroner på Galileo.
Uber taber ankesag: Chauffører har krav på minimumsløn og betalt ferie
Engelske Uber-chauffører kan se frem til at blive klassificeret som medarbejdere, efter kørselstjenesten har tabt en britisk ankesag. Uber oplyser, at den agter at anke sagen til den britiske højesteret.
Londons næststørste lufthavn lukket ned af droner - recordere.dk
I skrivende stund er det umuligt at flyve ind og ud af Gatwick-lufthavnen nær London. På grund af droner. Flere end 110.000 mennesker på tværs af over 760 flyrejser skulle have været igennem lufthavnen torsdag, men det har altså ikke været muligt. Lufthavnens start- og landingsbaner har været lukket siden kl. 21 onsdag aften lokal …
Hackere fik adgang til tusindvis af diplomatiske beskeder i EU
Fortrolige beskeder blev lækket i et årelangt hackerangreb mod EU, men EU siger, at ingen fortrolige oplysninger blev stjålet.
London tester intelligent overvågning: Nu kan kameraerne genkende dit ansigt
Kameraer har de seneste to dage automatisk scannet gaderne for kriminelle ved hjælp af ansigtsgenkendelse. Det kan også være på vej i Danmark, siger ekspert.
Bliver 2019 året, hvor byggeriet begynder at tage bæredygtighed seriøst?
Den største klimapåvirkning fra nyt byggeri skyldes produktion af byggematerialer, selve byggefasen og nedrivningen. De danske politikere vil imidlertid ikke stille krav om at minimere påvirkningen – men flere private bygherrer vil ikke længere acceptere den blinde plet.
Teslabil, rumturisme og månelandinger: Rumfart lever i en brydningstid
2018 blev et voldsomt aktivt år for rumfarten, hvor rumturister skal til at finde rumdragten frem i en tid, hvor Kina, private firmaer og minisatellitter fylder stadigt mere.
Gensaks i en gråzone – hvad dælen stiller vi op med Crispr?
Genredigeringsværktøjet Crispr er efterhånden en moden teknologi. Men lovgivningen er stadig fyldt med uafklarede gråzoner.
Året hvor vi vinkede farvel til rent, urenset grundvand
I årtier har det været en fast del af den danske selvforståelse, at vi kan pumpe vand op fra undergrunden og sende det direkte ud i vandhanerne. Men efter flere fund af gamle pesticidrester lakker denne praksis mod enden.
Særlig supercomputer på AAU skal lave beregninger til kunstig intelligens
AAU’s nye IT-infrastrukturprojekt Claaudia omfatter både en supercomputer, et nyt cloud storage-system og hjælp for forskere til at håndtere forskningsdata.
I år kom klimaet for alvor på dagsordenen
I 2018 fik klima- og energipolitikken så stor opmærksomhed som aldrig før, og vi fik en længe ventet, bred energiaftale med alle Folketingets partier – men ingen klimaplan, som mange ellers havde håbet på.
Forbes: Vi snød Androids ansigtsgenkendelse, men ikke iPhones - recordere.dk
Det lykkedes magasinet Forbes at bryde ind i en række Android-telefoner med en falsk ansigtsmaske, men iPhone holdt stand.