Brækvirus topper i julen: 5 råd til at undgå smitsom julebuffet
Mangelfuld håndvask og lemfældig omgang med knive, gafler og skeer lægger mange danskere ned med Roskildesyge.
Svenske deleløbehjul lander i København efter nytår
200 e-scooters, også kendt som elektriske løbehjul, bliver tilgængelige på Vesterbro og Nørrebro i starten af 2019, oplyser svensk selskab. Men kommunen har endnu ikke givet tilladelse, understreger enhedschef.
For første gang får lastbiler krav om at sænke CO2-udslippet
Nye lastbiler i EU skal udlede 15 procent mindre CO2 i 2025 og 30 procent mindre i 2030, lyder det fra ministerrådet. Danmark håber, at Europa-Parlamentet kan skærpe kravene
Nu har staten samlet hele gasnettet på egne hænder
Det statslige Energinet køber det sidste af de selvstændige naturgasselskaber, HMN, for knap to milliarder kroner.
Professor efter forbud mod ftalater: Husk stadig udluftning
Kroppen optager sundhedsskadelige stoffer gennem både huden og åndedrættet, og derfor kan rengøring og gennemtræk hjælpe meget. Men ikke alt.
Solcelleejere får grønt lys til at slæbe minister i retten
Solcelleejerne i foreningen Denfo har fået anerkendt søgsmålskompetence i en sag om, hvordan solcellerejerne bliver betalt for deres strøm.
Ny forskning: Fiskere trawler mere i beskyttede end i ubeskyttede havområder
Der fiskes mere intensivt i de beskyttede områder end udenfor. Til stor skade for især truede arter. Områderne beskyttes kun på papiret, siger organisation.
Leder: Tid til et opgør med de giftige fluorstoffer
Det er lige så vildt og vanvittigt, som det umiddelbart lyder. I sidste uge valgte eksperterne i EU’s agentur for fødevaresikkerhed (Efsa) at nedsætte de vejledende grænseværdier for de t…
I år kom klimaet for alvor på dagsordenen
I 2018 fik klima- og energipolitikken så stor opmærksomhed som aldrig før, og vi fik en længe ventet, bred energiaftale med alle Folketingets partier – men ingen klimaplan, som mange ellers havde håbet på.
Særlig supercomputer på AAU skal lave beregninger til kunstig intelligens
AAU’s nye IT-infrastrukturprojekt Claaudia omfatter både en supercomputer, et nyt cloud storage-system og hjælp for forskere til at håndtere forskningsdata.
Året hvor vi vinkede farvel til rent, urenset grundvand
I årtier har det været en fast del af den danske selvforståelse, at vi kan pumpe vand op fra undergrunden og sende det direkte ud i vandhanerne. Men efter flere fund af gamle pesticidrester lakker denne praksis mod enden.
Gensaks i en gråzone – hvad dælen stiller vi op med Crispr?
Genredigeringsværktøjet Crispr er efterhånden en moden teknologi. Men lovgivningen er stadig fyldt med uafklarede gråzoner.
Bliver 2019 året, hvor byggeriet begynder at tage bæredygtighed seriøst?
Den største klimapåvirkning fra nyt byggeri skyldes produktion af byggematerialer, selve byggefasen og nedrivningen. De danske politikere vil imidlertid ikke stille krav om at minimere påvirkningen – men flere private bygherrer vil ikke længere acceptere den blinde plet.
Fra nytår kan fjernvarmeselskaber ikke mere binde kunderne
Energiaftalens afsnit om forbrugerbindinger blev i dag til lov – men ikke med oppositionens velsignelse: Den stemte blankt
Dansk undersøgelse virkede: EU forbyder fire phthalater
Dansk undersøgelse af sundhedsskadelig kemi i toåriges hverdag fører til en begrænsning, der reelt vil virke som et forbud.