Dansk undersøgelse virkede: EU forbyder fire phthalater
Dansk undersøgelse af sundhedsskadelig kemi i toåriges hverdag fører til en begrænsning, der reelt vil virke som et forbud.
Professor gruer for gratis adgang til forskningsartikler
Danske videnskabsfolk råber vagt i gevær over utilsigtede konsekvenser ved en plan, som vil give gratis adgang til offentligt finansieret forskning inden 2020.
Facebook udsender open source-miljø til sprog-AI
Pytext er et bibliotek til behandling af naturligt sprog, som bygger på medie-gigantens open source-bibliotek Pytorch til maskinlæring.
Nu skal 85.000 solcelleejere afregnes efter omstridt model
En ny afregningsmetode vil forringe vilkårene for de solcelleejere, der indtil nu er blevet årsafregnet. Retssag på vej.
Storbritannien ude af Galileo: Står uden navigationsatellitter om få måneder
Premierminister Theresa May smækker med døren og forlader forhandlinger om at lade Storbritannien forblive i det europæiske satellitprogram Galileo. Nu vil briterne bygge deres eget navigationssystem efter have brugt over 10 milliarder kroner på Galileo.
Centralt dokument mangler, før solcelleejere kan overføres til flexafregning
Flexafregning er den eneste gangbare løsning for solcelleejere fremover, og efter planen skal den nye ordning indføres fra nytår. Men med årsskiftet lige om hjørnet lader et vigtigt dokument fra Energistyrelsen stadig vente på sig.
Londons næststørste lufthavn lukket ned af droner - recordere.dk
I skrivende stund er det umuligt at flyve ind og ud af Gatwick-lufthavnen nær London. På grund af droner. Flere end 110.000 mennesker på tværs af over 760 flyrejser skulle have været igennem lufthavnen torsdag, men det har altså ikke været muligt. Lufthavnens start- og landingsbaner har været lukket siden kl. 21 onsdag aften lokal …
Rødgran, nordmann, øko eller i potte: Her er din juletræsguide
Og helt ærligt: Det gør ikke den store forskel for klima eller miljø, hvad du vælger. Så længe det ikke er plastik, siger forsker.
Trods EU-forbud siger Danmark god for sukkerroer bejdset med bidræber-pesticid
Den danske sukkerbranche har fået Miljøstyrelsens tilladelse til at fortsætte med at bejdse frø til sukkerroer med et af de neonikotinoider, som skader bier. Biavlerne er skuffede. Miljøbevægelsen og oppositionen er oprørt.
Bliver 2019 året, hvor byggeriet begynder at tage bæredygtighed seriøst?
Den største klimapåvirkning fra nyt byggeri skyldes produktion af byggematerialer, selve byggefasen og nedrivningen. De danske politikere vil imidlertid ikke stille krav om at minimere påvirkningen – men flere private bygherrer vil ikke længere acceptere den blinde plet.
Gensaks i en gråzone – hvad dælen stiller vi op med Crispr?
Genredigeringsværktøjet Crispr er efterhånden en moden teknologi. Men lovgivningen er stadig fyldt med uafklarede gråzoner.
Året hvor vi vinkede farvel til rent, urenset grundvand
I årtier har det været en fast del af den danske selvforståelse, at vi kan pumpe vand op fra undergrunden og sende det direkte ud i vandhanerne. Men efter flere fund af gamle pesticidrester lakker denne praksis mod enden.
Særlig supercomputer på AAU skal lave beregninger til kunstig intelligens
AAU’s nye IT-infrastrukturprojekt Claaudia omfatter både en supercomputer, et nyt cloud storage-system og hjælp for forskere til at håndtere forskningsdata.
I år kom klimaet for alvor på dagsordenen
I 2018 fik klima- og energipolitikken så stor opmærksomhed som aldrig før, og vi fik en længe ventet, bred energiaftale med alle Folketingets partier – men ingen klimaplan, som mange ellers havde håbet på.
Leder: Tid til et opgør med de giftige fluorstoffer
Det er lige så vildt og vanvittigt, som det umiddelbart lyder. I sidste uge valgte eksperterne i EU’s agentur for fødevaresikkerhed (Efsa) at nedsætte de vejledende grænseværdier for de t…