Mere og mere forskning trækkes tilbage: En tredjedel skyldes snyd
Ny dansk forskning viser, at der er sket en voldsom stigning i antallet af forskningsartikler, der trækkes tilbage på grund af fejl - herunder snyd.
Russisk robot var et menneske: Her er fem andre videnskabelige fupnumre
Fra falskt abemenneske til klippe-klistre-dinosaur. Gang på gang er vi blevet snydt af opfindsomme svindelnumre forklædt som videnskab.
Facebook efter ny skandale: Medierne misforstår sagen
New York Times afslørede tirsdag, at Facebook deler brugerdata uden samtykke, men medierne tager fejl, mener Facebook. Dansk forsker kalder sagen uigennemskuelig.
Digitaliseringsstyrelsen afblæser pludselig kæmpeudbud om Digital Post på grund af fejl
Digitaliseringsstyrelsen afblæser pludselig kæmpeudbuddet om levering af Digital Post-løsning. Hele udbuddet skal nu gå om. Det betyder, at e-Boks og Netcompany, der har været prækvalificeret siden foråret, nu skal byde igen.
Stort spring i regnekraft på DTU og KU: Ny supercomputer har 49.120 CPU-kerner
DTU og Københavns Universitet har købt næste generation af supercomputeren Computerome, der især bruges til beregninger af life science forskning.
Amazon sendte 1.700 lydfiler til en kunde fra en fremmed kundes Alexa
Amazon gav ved en fejl en kunde adgang til en anden kundes lydoptagelser fra Amazon’s digitale assistent Alexa.
Leder: Tid til et opgør med de giftige fluorstoffer
Det er lige så vildt og vanvittigt, som det umiddelbart lyder. I sidste uge valgte eksperterne i EU’s agentur for fødevaresikkerhed (Efsa) at nedsætte de vejledende grænseværdier for de t…
Året hvor vi vinkede farvel til rent, urenset grundvand
I årtier har det været en fast del af den danske selvforståelse, at vi kan pumpe vand op fra undergrunden og sende det direkte ud i vandhanerne. Men efter flere fund af gamle pesticidrester lakker denne praksis mod enden.
Gensaks i en gråzone – hvad dælen stiller vi op med Crispr?
Genredigeringsværktøjet Crispr er efterhånden en moden teknologi. Men lovgivningen er stadig fyldt med uafklarede gråzoner.
Bliver 2019 året, hvor byggeriet begynder at tage bæredygtighed seriøst?
Den største klimapåvirkning fra nyt byggeri skyldes produktion af byggematerialer, selve byggefasen og nedrivningen. De danske politikere vil imidlertid ikke stille krav om at minimere påvirkningen – men flere private bygherrer vil ikke længere acceptere den blinde plet.
Tysker fik slem overraskelse: Lytter andre med på din smart-højtaler?
Hvem har adgang til alle de data, du propper i dine smarthøjtalere? En tysk bruger har netop fået sig en slem overraskelse.
Storbritannien ude af Galileo: Står uden navigationsatellitter om få måneder
Premierminister Theresa May smækker med døren og forlader forhandlinger om at lade Storbritannien forblive i det europæiske satellitprogram Galileo. Nu vil briterne bygge deres eget navigationssystem efter have brugt over 10 milliarder kroner på Galileo.