Lovforslag: Vigtige sags-beslutninger skal måske kunne tages af algoritmer uden at borgere høres først
Nyt lovforslag vil måske kunne gøre det muligt at lade algoritmer tage vigtige beslutninger i sagsbehandling uden først at høre borgerne.
Forsker: Lovforslag stiller borgere ringere i algoritmestyrede offentlige afgørelser
Danmark drejer ind på et uønskeligt sidespor i forhold til Sverige og Norge, når det gælder digital forvaltning, mener forsker og jurist.
Vestager vil give konkurrenter adgang til it-giganters data: “Jeg vil virkeligt gerne stille de data, man producerer, når man foretager en Google-søgning, til rådighed for andre
Interview: Margrethe Vestager ® vil gøre op med de internationale teknologigiganters eneret til at eje de data, der skabes på selskabernes digitale platforme. Data skal i stedet gives fri til alle. "For mig er det essentielle, at du selv ejer de data, du producerer. Det er ikke algoritmen, der producerer data,” siger hun til Computerworld.
Undersøgelse: Facebook-brugere er ikke opmærksomme på tracking-kategorier
På trods af, at oplysningerne om hvilke kategorier Facebook tildeler brugere er frit tilgængelige for brugerne, så er de færreste amerikanere opmærksomme på Facebooks dataindsamling om dem, viser ny undersøgelse.
770 millioner brugernavne og passwords er lækket i ny database
En ny database, som cirkulerer på hackerfora, indeholder passwords i klartekst for 773 millioner e-mailadresser. Databasen fylder 87 gigabytes og indeholder 2,7 milliarder rækker, og går under navnet Collection #1
Buldrer gennem fiberoptisk mur: Sender 178 terabit i sekundet
En forskningsgruppe fra UCL i London er lykkedes med at sende data med 178 terabit i sekundet med et konventionelt fiberoptisk kabel. Den nye britiske verdensrekord cementerer et teknologiskift, der har været undervejs i ti år.
Elon Musik viser hjerneimplantater med 1.000 elektroder i grise
Iværksættervirksomheden Neuralink viste i weekenden flere grise der har fået hjerneimplantater med 1.000 elektroder. Der er dog stadig lang vej til at styre computere med tankens kraft.
Trump kan komme i en politisk knibe op til valget: Kina truer med at forhindre et amerikansk køb af TikTok
Den kinesiske regering har flere gode grunde til at forhindre, at amerikanerne får indblik i TikToks algoritme, siger Kina-eksperter.
Masker volder fortsat bøvl for algoritmerne til ansigtsgenkendelse
Amerikansk studie viser, at teknologier til ansigtsgenkendelse har problemer med mundbind - også selv om en række producenter hævder, at algoritmerne kan klare det.
Her er ZTEs smartphone med kamera under skærmen - recordere.dk
Ud over det gemte kamera er ZTE Axon 20 5G dog mest en telefon i mellemklassen. ZTE har netop vundet et længevarende, teknologisk kapløb, der har fundet sted i både USA og Kina – men mest i Kina. ZTE er nemlig kommet først på markedet med en smartphone, der gemmer sit selfie-kamera under skærmen. Som […]
“Google er en fuldstændigt uigennemsigtig og uigennemtrængelig organisation, der styres af nogle algoritmer og mennesker, som beslutningstagere ikke kan komme i kontakt med”
Kulturminister Joy Mogensen (S) er midlest talt opfaren over Googles måde at agere på i Danmark. Kritikken kommer efter et møde om tech-gigantens rolle i Danmark. Google sendte ifølge Joy Mogensen en “dygtig kommunikationsmedarbejder”.
Facebooks AR-briller bliver også gode for ørerne - recordere.dk
Den sociale mediegigant vil give dig ”superhørelse” og mulighed for at høre ting i rummet, der slet ikke findes i virkeligheden. Rumfornemmelse har altid været vigtigt i elektronisk formidlet underholdning. Eftersom vi har to ører for at kunne orientere os i forhold til objekter og mennesker i vores nærhed blev, stereo i sin tid opfundet […]
Kulturminister skuffet efter møde med Google: »En fuldstændigt uigennemsigtig og uigennemtrængelig organisation«
Tech-giganten Google stillede ikke med det helt tunge skyts, da virksomheden skulle møde den danske kulturminister og samtlige partiers kulturordførere. Det undrer ministeren, der kalder Google’s ageren for for et demokratisk problem.
Forskere kæmper med GDPR: »Informationsdelingen er hæmmet. Det er den største konsekvens«
Reglerne om persondata udfordrer forskningen i Danmark, ifølge en række professorer og lektorer, der peger på konsekvenser for dataindsamlingen, tværfagligheden og tilliden.