Forskere fordobler biologiens alfabet: Liv kan se helt anderledes ud i rummetDit DNA består normalt af fire bogstaver. Men nu har forskere tilføjet fire nye, og det kan ændre definitionen af liv.
Huawei Mate 20 Pro vinder “Best Smartphone” ved MWC 2019 i Barcelona - recordere.dkHuaweis Mate 20 Pro løb i går med den prestigefyldte pris ”Best Smartphone” ved MWC i Barcelona.
36 kommuner vil købe chatbots til digital borgerservice i fællesskabDe 36 kommuner vil via et EU-udbud købe chatbots til Den Digitale Hotline, DDH.
Sådan kommer Horsens’ bedrageri-algoritme til at se udDer er taget højde for persondatalovgivning og forskningsetik, når Horsens kaster sig ud i beslutningsstøtte til afsløring af socialt bedrageri, mener kommunen.
Mystisk gigtsygdom hos unge kvinder kan skyldes forkerte tarmbakterierForskere har fundet en forbindelse mellem en tarmbakterie og den autoimmune sygdom lupus.
Spørg Fagfolket: Kan man bestemme en sommerfugls stadie ud fra en dna-prøve?Sker der skift i en sommerfugls dna fra den er et æg til den er fuldt udvokset? Det svarer formanden for sommerfugleforeningen på.
Leder: Når forskernes frihed trues, bør alle lytteVi ser dem efterhånden alle vegne: tegnene på, at forskningsfriheden i Danmark er under pres. I 2007 viste en sammenligning af forskningsfriheden i 28 EU-lande, at Danmark lå næstsidst. Ti år …
Mindre madspild: Nu bliver det nemmere at forstå datomærkningerFlere madvarer med mærket ’bedst før’ får snart tilføjelsen ’ofte god efter’. Det skal få danskere til at smide mindre mad ud.
Udrulning af 5G vækker uro: Skal du bekymre dig om mobilstråling?Nej, siger eksperter og myndigheder. Men der er brug for mere forskning og bedre information til borgerne.
Palmer i Arktis: Vi er på vej til at slå oldgammel klimarekordFor 56 millioner år siden var kloden syv grader varmere end nu. Vi udleder nu ti gange så meget CO2, som naturlige omstændigheder gjorde dengang, siger forskere.
Forsker i tastebiometri: Ekstremt svært at genskabe en anden persons tasterytmeHvordan du skriver på tastaturet, kan afsløre, hvem du er, og kan på den måde også bidrage til øget sikkerhed. Men er det noget, vi kan stole på?
Kinesiske super-tvillinger har måske fået opgraderet deres hjernerForskeren bag hævder, at han ændrede babyernes dna, så de ikke får hiv. Men det kan også gøre dem klogere og bedre til at huske.
Spørg Fagfolket: Skal astronauterne sidde stille i kapslen for ikke at ændre kurs?En læser har funderet over, hvorvidt en rumkapsel kan ændre kurs, hvis astronauterne flytter for meget på sig. Det svarer DTU Space på.
Grundvand på Mars: Kratere bekræfter teori om kæmpehavESA har fundet en række kratere på Mars, der har været fyldt af grundvand. Det kan bekræfte, at planeten har været dækket af vand.
Tættere på evig ungdom? Forskere tester banebrydende medicin på menneskerDansk forsker frygter, at der vil blive skubbet på for at få medicinen hurtigt på markedet.