Spørg Fagfolket: Sparer bilers stop-start-system virkelig energi?
En læser vil gerne vide, om der overhovedet er noget at spare, når bilen selv stopper motoren ved lyskrydsene i nogle gange få sekunder. Det svarer professor fra DTU på.
Denne elbil koster under 100.000 kroner – men kan vise sig at være for simpel til det nordiske marked
Lav topfart og ikke specielt avanceret teknologi. Det lyder ikke som oplagte salgspunkter. Til gengæld er Reneaults nye elbil billig.
CO2-udledningen fra transport faldt i 2018 – men er stadig højere end efter krisen
Mens den samlede CO2-udledning steg fra 2017 til 2018, så faldt udledningen fra transport. Det er dog stadig ikke nede på de niveauer, der var umiddelbart efter finanskrisen.
Tesla på vej med milliard-stor kapitaltilførelse efter blodrødt regnskab
Tesla vil gennemføre en kapitaludvidelse, der vil tilføre selskabet mere end 13 milliarder kroner i frisk kapital.
Denne elbil koster under 80.000 kroner – men kan vise sig at være for simpel til det nordiske marked
Lav topfart og ikke specielt avanceret teknologi. Det lyder ikke som oplagte salgspunkter. Til gengæld er Renaults nye elbil billig.
Kæmpe ismasse på størrelse med Spanien smelter alarmerende hurtigt
Opvarmet havvand har fået dele af en enorm plade af is ved Antarktis til at smelte ti gange hurtigere end normalt.
Inde i Maskinen: Teslas vilde løfter, Samsungs pinlige foldbare telefon og EUs krav til de store online-platforme
Inde i Maskinen, podcast: Elon Musk er kommet med vilde løfter om selvkørende biler. Men er de realistiske, og har Elon Musk efterhånden nogen troværdighed tilbage?
Danmark ‘outsourcer’ CO2-udledning: Kun halvdelen af besparelserne bliver til virkelighed
Hver gang danske borgere og virksomheder sparer et ton CO2, bliver udledningen af ca. 500 kg i virkeligheden ‘outsourcet’ til udlandet. Danske afgifter kan blandt andet være årsagerne, vurderer Det Økonomiske Råd.
Bagsiden: Alternativ kinesisk CE-mærkning
En tidligere kollega fra gamle dage på redaktionen er blevet inspireret til at fortælle en anekdote fra dengang, det forenede Kgl. (danske!) Post- og Telegrafvæsen stadig hang sammen. Dens pointe ser desværre ud til stadig at holde:
Leder: Gensakse er en teknologi – ikke et problem i sig selv
I denne uge kom en uventet entydig og kontroversiel kritik af EU-Domstolens regulering af gensaksen Crispr. Kritikken kom fra Det Etiske Råd i Danmark, der – på linje med et kor af forskere –…
Ministeriet og DSB: Kan vi køre batteritog til Kalundborg?
DSB, Movia og Transportministeriet analyserer, om det er muligt at spare elektrificeringen til Kalundborg og køre direkte tog med batterier mellem København og Nykøbing Sjælland.
Ny laserlastbil skal gøre bæreevnemålinger af veje mere udbredte
Virksomheden Dynatest har i et samarbejde med DTU udviklet en lastbil, der kan måle vejstrækningers bæreevne selv ved høj fart.
Toksikolog: Pesticider i Egedal-drikkevand kan være giftigt i meget små mængder
Borgerne i Egedal må ikke drikke vandet fra Ledøje vandværk på grund af fundet af et potentielt giftigt pesticid. Ifølge ekspert er der risiko for, at det kan være kræftfremkaldende selv ved meget lave doser.
Forskning har sat en stopper for revner i jernbaneskinner af hårdt stål
I samarbejde med forskere fra DTU er Banedanmark blevet klogere på, hvordan en bestemt type jernbaneskinner, såkaldt hovedhærdede skinner, skal vedligeholdes for at undgå revner.
Ugen i tech: Tesla på vej med ny Model S og Model X / B&W ude med kompromisløse multirumshøjttalere / Den næste iPhone tager form: iPhone XI får en kamera-trio
Tesla og Apple på vej med opdateringer til populære propukter. Bowers og Wilkins ude med ambitiøs multirumslyd.